Reklama

Dostawy jedzenia przeżywają boom

Epidemia wywołała rewolucję w branży gastronomicznej. Zbankrutuje nawet 30 proc. restauracji, rozkwitnie rynek przejęć, a w siłę już rosną serwisy z posiłkami na wynos.

Aktualizacja: 19.05.2020 22:05 Publikacja: 19.05.2020 21:00

Dostawy jedzenia przeżywają boom

Foto: Fotorzepa/ Robert Gardziński

Zamknięcie lokali gastronomicznych w czasie pandemii stało się gwoździem do trumny dla wielu biznesów tego sektora. Antoine Azais, prezes platformy Gastrojob, działającej w branży gastronomicznej, wskazuje, iż wielu dobrze prosperującym firmom, które miały stabilne przychody finansowe i lojalnych klientów, w tym kluczowym momencie zabrakło kapitału obrotowego. Efekt?

– Zbankrutuje około 20–30 proc. lokali gastronomicznych – zauważa Azais.

Pozostało jeszcze 87% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Biznes
Kreml zagrabia kolejne firmy. Teraz kraby i przekąski będą zarabiać na wojnę
Biznes
Kogo boi się Roman Abramowicz? Jego superjachty dostały systemy obrony rakietowej
Biznes
Bartłomiej Babuśka został nowym prezesem ARP. Zastapił Wojciecha Balczuna
Biznes
Trump kusi Putina, rekordowy deficyt w 2026, gazowe partnerstwo Niemiec z Kanadą
Materiał Promocyjny
Bieszczady to region, który wciąż zachowuje aurę dzikości i tajemniczości
Biznes
Tania amunicja z recyklingu. Polscy naukowcy mają ambitny projekt
Materiał Promocyjny
Jak sfinansować rozwój w branży rolno-spożywczej?
Reklama
Reklama