Aktualizacja: 20.01.2016 15:28 Publikacja: 20.01.2016 15:04
Foto: 123rf.com
Thad Vogler, właściciel dwóch lokali w San Francisco, właśnie zmienił zdanie, obniżył ceny i znów stworzył gościom możliwość pozostawienia dodatkowego wynagrodzenia za obsługę.
Na początku 2015 roku Vogler, podobnie jak właściciele kilku innych znanych restauracji dla klasy średniej i zamożniejszych Amerykanów, zdecydował się na rezygnację z napiwków w dwóch lokalach – Bar Agricole i Trou Normand. Aby wyrównać różnice płac między pracownikami obsługującymi bezpośrednio gości oraz pracującymi na kuchennym zapleczu, wynagrodzenia podniesiono o 20 proc., podobnie jak ceny serwowanych potraw i napojów.
Komisja Europejska wydała zgodę na przesunięcie środków z KPO na Funduszu Bezpieczeństwa i Obrony. Te środki maj...
Wyzwań i wyzwań dla polskiej gospodarki nie brakuje, zwłaszcza w obecnych turbulentnych czasach. 26 maja zmierzą...
Grupa Euvic uwierzyła w Komputronika. Podpisano list intencyjny w sprawie objęcia akcji nowej emisji i odkupieni...
Jak obniżyć ceny mieszkań w Polsce, dlaczego Unia Europejska wprowadza cła na nawozy z Białorusi i Rosji oraz ja...
Posłowie do Parlamentu Europejskiego poparli w czwartek podniesienie ceł na nawozy oraz niektóre rosyjskie i bia...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas