Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 04.12.2019 05:18 Publikacja: 03.12.2019 15:47
Foto: Bloomberg
- Non stop od trzech lat szukamy personelu - powiedział Raue w rozmowie z agencją dpa. Brak rąk do pracy to największy problem w jego restauracjach. Według kucharza wciąż spadająca liczba chętnych do szkól zawodowych to dramat dla jego branży, nie ma fachowców. - Potrzebujemy więc ludzi z zewnątrz, których możemy zaprosić do naszego kraju, którzy są chętni do pracy i chcą się integrować - powiedział Tim Raue.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
W czerwcu stworzono w USA 147 tys. nowych etatów (licząc poza rolnictwem), podczas gdy średnio prognozowano, że...
Wdrażanie sztucznej inteligencji nie jest tylko kwestią technologii, ale też zarządzania zmianą i przekwalifikow...
Chociaż w ofertach pracy rzadziej pojawia się dziś wymóg posiadania wykształcenia, w tym dyplomu wyższej uczelni...
Gdyby nie duży napływ pracowników z Kolumbii, to liczba wydanych w tym roku zezwoleń na pracę dla cudzoziemców s...
Od 14 sierpnia mogą się zgłaszać pracodawcy chcący wziąć udział w rządowym pilotażu skróconego czasu pracy. Możn...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas