- To największa inwestycja w historii firmy, a także nasz pierwszy punkt w tej części świata. Mamy nadzieję, że nie ostatni - powiedział po otwarciu Przemysław Tymczyszyn, współwłaściciel franczyzowej sieci.

Wraz z Marcinem Szorwakiem pierwszy lokal założyli w Krakowie w 2012 roku. Dziś Makarun to 24 restauracje w kraju i dwie zagranicą. Pierwszy z zagranicznych lokali otwarto wrześniu 2019 roku w centrum handlowym w Orange County w w Kalifornii.

26. lokal i zarazem największa spaghetteria wystartowała 2 grudnia w Dubaju w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Jej powierzchnia liczy ponad 160 m. kw. Przygotowana została na przyjęcie blisko 70 gości. Znajduje się w nowym pasażu rozrywkowo-handlowo-gastronomicznym The Pointe Jumeirah, który już zyskał sławę najlepszego punktu widokowego na słynnej sztucznej palmie, usypanej na Zatoce Perskiej - informuje Business Insider Polska.

Centrum, w którym znajduje się ponad 170 punktów gastronomicznych, podzielone jest na dwie strefy: w jednej serwują jedzenie najbardziej rozpoznawalne fastfoodowe marki świata, druga to ekskluzywne, drogie restauracje.