To miejsce szybkiej obsługi. Podawane są tu kanapki, tortille, fajita, burger wołowy z bekonem (29 zł) czy tortellini z ricottą i rukolą (23 zł). Kuchnia jest tu mniej niż przeciętna, fastfoodowa. Nawet grillowane krewetki z sosem maślanym z chilli (29 zł) nie miały w sobie nic ciekawego, poza tym spędziły na grillu stanowczo za dużo czasu. Miejsce jest urządzone z żelazną estetyczną konsekwencją. Jest tu pomarańczowo i nowocześnie. Na środku stoi wielki bar, pod ścianami kanapy w kolorze ecru. Przy prostych stolikach stoją lekkie plastikowe krzesła. Ściany zdobią motywy popartowskie na tapetach. Obowiązuje tu odmienna karta przed i po godzinie 16. W porze obiadowej zjadłam tu własnoręcznie skomponowaną sałatkę (8 zł) oraz kompletnie beznadziejną rybę z sosem, ryżem i warzywami (20 zł) podaną do stolika. Zupa grzybowa z makaronem (9 zł) okazała się wyjątkowo smaczna i przygotowana z naturalnych składników. Ro Ro ma bogatą ofertę drinków. To typowo śródmiejska lunchownia z opcją klubową. Nie ma duszy, ale spełnia oczekiwania pracownika wielkiej korporacji, który lubi czuć się częścią systemu.? Ro Ro, tel. 0660 444 444, www.ro-ro.com, czynne od pon. do czw. w godz. 8 – 23, pt. w godz. 8 – 24, sob. w godz. 12 – 24, niedz. w godz. 12 – 22; można płacić kartą
Rodowity Grek Dimitrios Anastasopulos, szef kuchni w restauracji Meltemi, proponuje nowe menu ze świeżych ryb i owoców morza. Na weekend zapowiada małże w sosie śmietanowym (30 zł), krewetki w sosie z suszonych pomidorów (60 zł), doradę i okonia w soli morskiej (60 zł), miecznika z grilla z odrobiną miodu i tymianku (61 zł). Dla dzieci oddzielna bogata karta menu. Maluchami zajmuje się opiekunka. Chętni mogą się bawić w kucharzy i z pomocą siły fachowej przygotowywać proste dania.
- Meltemi, ul. Drawska, róg Szczęśliwickiej, tel. 022 823 98 68, czynne codziennie w godz. 12 – 23; można płacić kartą