Reklama
Rozwiń
Reklama

Lody o smaku świnki morskiej przebojem w Ekwadorze

Ekwadorska właścicielka lodziarni postanowiła zrobić coś innowacyjnego.

Aktualizacja: 09.10.2019 14:57 Publikacja: 09.10.2019 14:42

Lody o smaku świnki morskiej przebojem w Ekwadorze

Foto: Pexels

Kawia zwana również świnką morską jest tradycyjnym przysmakiem w Ekwadorze, Peru, Boliwii czy niektórych częściach Kolumbii. Mięso tego sympatycznego gryzonia przypomina w smaku, zdaniem smakoszy, kurczaka. W Ekwadorze kawia zazwyczaj serwowana jest z ziemniakami i sosem z orzeszków ziemnych. Ale przedsiębiorcza właścicielka lodziarni pod stolicą Ekwadoru Quito wpadła na pomysł, że mogą sprawdzić się lody o smaku świnki morskiej.

Czytaj także: Polacy rezygnują z mięsa 

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Przemysł spożywczy
Nutella w tarapatach. Najgorsze zbiory orzechów laskowych od dekad
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Przemysł spożywczy
Małpki królują na stacjach benzynowych. Stacje walczą o handel procentami
Przemysł spożywczy
Unilever zabronił szefowi Ben & Jerry’s produkcji propalestyńskich lodów. On i tak je zrobi
Przemysł spożywczy
Henryk Kania dostanie list żelazny, jeśli wpłaci 8 mln zł poręczenia
Materiał Promocyjny
Osiedle Zdrój – zielona inwestycja w sercu Milanówka i… Polski
Przemysł spożywczy
„Koniec głaskania się po głowach w branży roślinnej”. Rewolucji nie ma, ale branża rośnie
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama