Takich pierogów jeszcze nie było. Wersja taco wjeżdża na stoły

Polskie lokale w Detroit tworzą kuchnię Pol-Mex. Okazuje się, że można zrobić taco-pieroga.

Aktualizacja: 07.08.2020 17:54 Publikacja: 07.08.2020 17:31

Takich pierogów jeszcze nie było. Wersja taco wjeżdża na stoły

Foto: Adobe Stock

Ortodoksyjni miłośnicy pierogów mogą być przerażeni propozycjami dwóch lokalnych polskich kuchni z Detroit i okolic. Do swojej oferty dołączyły one bowiem pierogi sporządzone tak, jak robi się meksykańskie taco. Uformowane w kształt muszli ciasto pierogowe wypełniane jest różnymi dodatkami. Inspiracją dla obojga szefów kuchni, jak zauważa serwis DetroitNews, był internetowy szef Josh Elkin, który promuje różne połączenia kuchni świata.

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Przemysł spożywczy
W tym i w przyszłym roku mniej kawy z Brazylii
Przemysł spożywczy
Kakao będzie drożeć jeszcze latami. Miliardowe inwestycje nie zwrócą się szybko
Przemysł spożywczy
Amerykańska firma ma nakarmić rosyjskie wojsko. Kreml skonfiskował ją za rzekome przekręty
Przemysł spożywczy
Eksport szansą dla producentów mocnych alkoholi
Materiał Promocyjny
Tech trendy to zmiana rynku pracy
Przemysł spożywczy
Kryzys ryżowy: Japonia uwalnia rezerwy strategiczne najważniejszego produktu żywnościowego