Reklama
Rozwiń

Takich pierogów jeszcze nie było. Wersja taco wjeżdża na stoły

Polskie lokale w Detroit tworzą kuchnię Pol-Mex. Okazuje się, że można zrobić taco-pieroga.

Aktualizacja: 07.08.2020 17:54 Publikacja: 07.08.2020 17:31

Takich pierogów jeszcze nie było. Wersja taco wjeżdża na stoły

Foto: Adobe Stock

Ortodoksyjni miłośnicy pierogów mogą być przerażeni propozycjami dwóch lokalnych polskich kuchni z Detroit i okolic. Do swojej oferty dołączyły one bowiem pierogi sporządzone tak, jak robi się meksykańskie taco. Uformowane w kształt muszli ciasto pierogowe wypełniane jest różnymi dodatkami. Inspiracją dla obojga szefów kuchni, jak zauważa serwis DetroitNews, był internetowy szef Josh Elkin, który promuje różne połączenia kuchni świata.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Przemysł spożywczy
Drożyzna i chęć ratowania żywności pcha nas po zakupy z przeceny. „To już nie wstyd”
Materiał Promocyjny
25 lat działań na rzecz zrównoważonego rozwoju
Przemysł spożywczy
Chiny oszczędzają głównych producentów koniaku w UE. Zwolnią ich z ceł
Przemysł spożywczy
GIS wycofał piwo znanego polskiego producenta. Butelki mogą wybuchnąć
Przemysł spożywczy
Rośnie apetyt na małą czarną. Ile wart jest rynek kawy w Polsce?
Przemysł spożywczy
Kryzys żywnościowy ogarnia Rosję. Załamanie produkcji, bankructwa przetwórni