Reklama

Łotwa: Brzozowe piwo wchodzi na rynek

Jest piwo imbirowe, dlaczego nie może być brzozowe? Łotysze postanowili połączyć piwo z najbardziej tradycyjnym napojem północnych lasów - sokiem brzozowym. Zwolennicy medycyny ludowej wierzą, że sok ten pomaga organizmowi m.in. w walce z wirusami.

Aktualizacja: 19.05.2020 14:27 Publikacja: 19.05.2020 14:15

Łotwa: Brzozowe piwo wchodzi na rynek

Foto: Adobe Stock

Łotewski browar Aldaris przygotował nowy rodzaj piwa. Mežpils Berzs to złoty napój, którego głównym składnikiem jest sok brzozowy. To sok od wieków zbierany wiosną z pni brzóz, mający szereg zdrowotnych składników, jak żelazo, wapń, potas, miedź czy aminokwasy. Sok brzozowy znany jest z tego, że wzmacnia odporność i wspiera organizm w walce z wirusami. Polecany jest dzieciom i seniorom w okresie wiosennego ataku chorób grypowych i grypopodobnych.

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Przemysł spożywczy
Ceny kawy w USA rosną przez cła Trumpa – palarnie biją na alarm
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Przemysł spożywczy
Grupa Żywiec zamyka kolejny browar. Po Leżajsku pora na Namysłów
Przemysł spożywczy
Na bezalkoholowe trunki Polacy wydają już więcej niż na herbatę
Przemysł spożywczy
Holenderski gigant zapowiada zwolnienia. 400 osób straci pracę w Amsterdamie
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Przemysł spożywczy
Już nie będzie "wegańskich burgerów"? Nazwy stek i kotlet tylko dla mięsa
Materiał Promocyjny
Nowy Ursus to wyjątkowy projekt mieszkaniowy w historii Ronsona
Reklama
Reklama