Reklama
Rozwiń

Małe browary szturmują półkę bezalkoholową

Pierwszy browar bezalkoholowy ruszył w Warszawie, w ślad za modą na piwo bez alkoholu, której już nikt nie powstrzyma.

Publikacja: 01.06.2020 21:00

Małe browary szturmują półkę bezalkoholową

Foto: Adobe Stock

Moda na napoje wyskokowe bez alkoholu zmienia stopniowo polski rynek. Zaczęła się od piwa, a już promieniuje na półki z winem czy wódką. Piwa bez procentów stały się już oddzielną kategorią zajmującą 4,7 proc. rynku piwa.

Czytaj także: Małe browary ratują się lukami w prawie

Pozostało jeszcze 84% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Przemysł spożywczy
GIS wycofał piwo znanego polskiego producenta. Butelki mogą wybuchnąć
Przemysł spożywczy
Rośnie apetyt na małą czarną. Ile wart jest rynek kawy w Polsce?
Przemysł spożywczy
Kryzys żywnościowy ogarnia Rosję. Załamanie produkcji, bankructwa przetwórni
Przemysł spożywczy
Młodzi Polacy nie wylewają za kołnierz
Przemysł spożywczy
Unilever daje długie gwarancje zatrudnienia załodze. To ewenement