Małe browary szturmują półkę bezalkoholową

Pierwszy browar bezalkoholowy ruszył w Warszawie, w ślad za modą na piwo bez alkoholu, której już nikt nie powstrzyma.

Publikacja: 01.06.2020 21:00

Małe browary szturmują półkę bezalkoholową

Foto: Adobe Stock

Moda na napoje wyskokowe bez alkoholu zmienia stopniowo polski rynek. Zaczęła się od piwa, a już promieniuje na półki z winem czy wódką. Piwa bez procentów stały się już oddzielną kategorią zajmującą 4,7 proc. rynku piwa.

Czytaj także: Małe browary ratują się lukami w prawie

Pozostało 84% artykułu
„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!
Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Czytaj za 9 zł miesięcznie!
Przemysł spożywczy
Królewiec wprowadza kartki na żywność, ale nie dla wszystkich
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Przemysł spożywczy
Upadła Manufaktura Piwa Wódki i Wina. Palikot w areszcie. Czy to początek końca?
Przemysł spożywczy
Czeczen właścicielem aktywów Danone w Rosji. Jest odznaczony „Orderem Kadyrowa”
Przemysł spożywczy
Masło rekordowo drogie. Indeks światowych cen żywności najwyżej od kwietnia 2023 r.
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Przemysł spożywczy
Święta, święta i… do kosza. Wyrzucamy 1,6 kg świątecznego jedzenia na osobę