Majonez Kielecki zmienia jeden z podstawowych składników

Producent popularnego majonezu Kielecki, Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem”, ogłosiła, że dokonała ważnej zmiany w składzie produktu. Jak zareagują na to konsumenci?

Publikacja: 18.10.2023 13:48

Majonez Kielecki zmienia jeden z podstawowych składników

Foto: Adobe Stock

Kielecki czy Winniary? – ten słynny spór, który rozgrzał już emocje przy niejednym rodzinnym stole, toczącą Polacy od lat. Jedno jest pewne – wielu rodaków jest silnie przywiązana do wybranej przez siebie marki majonezu i rzadko decyduje się na zakup innej. Co powiedzą konsumenci na zmiany w składzie swoich ulubionych produktów?

Istotnej zmiany w Majonezie Kielecki dokonała właśnie odpowiedzialna za jego produkcję Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem”. Jak podała, na rynek trafiła pierwsza partia kilkudziesięciu ton Majonezu Kieleckiego wyprodukowana zgodnie z nową recepturą.

Czytaj więcej

Bezprecedensowa fala optymizmu. Nastroje konsumentów są najlepsze od dwóch lat

– Po raz pierwszy powstał nasz flagowy, „tradycyjny” Majonez Kielecki w szklanych opakowaniach w całości na bazie jajek z chowu ściółkowego – powiedział prezes WSP „Społem” Adam Jamróz, cytowany w komunikacie.

Produkty te dostępne są w słoiczkach o pojemności 170 ml, 310 ml, 410 ml, 500 ml i 700 ml. W celu wyróżnienia ich na półkach, firma oznaczyła je specjalną banderolą.

– Na rynku już kilku lat dostępne są wyroby, przy produkcji których nie stosujemy jajek potocznie określanych jako „trójki” – zaznaczył Jamróz. – Jednak teraz po raz pierwszy powstał również nasz flagowy, „tradycyjny” Majonez Kielecki w szklanych opakowaniach w całości na bazie jajek z chowu ściółkowego – dodał.

WSP „Społem” podał w komunikacie, że Majonezu Kieleckiego produkuje się rocznie tyle, ile waży 2000 słoni, 57 płetwali błękitnych, a więc największych zwierząt świata, czy 8 mamutowców olbrzymich – rekordzistów wśród drzew.

Kielecki czy Winniary? – ten słynny spór, który rozgrzał już emocje przy niejednym rodzinnym stole, toczącą Polacy od lat. Jedno jest pewne – wielu rodaków jest silnie przywiązana do wybranej przez siebie marki majonezu i rzadko decyduje się na zakup innej. Co powiedzą konsumenci na zmiany w składzie swoich ulubionych produktów?

Istotnej zmiany w Majonezie Kielecki dokonała właśnie odpowiedzialna za jego produkcję Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem”. Jak podała, na rynek trafiła pierwsza partia kilkudziesięciu ton Majonezu Kieleckiego wyprodukowana zgodnie z nową recepturą.

2 / 3
artykułów
Czytaj dalej. Subskrybuj
Przemysł spożywczy
Restauracje znów na fali. Boom na foodtrucki i posiłki zamawiane online
Przemysł spożywczy
Kolejna ukraińska sieć próbuje sił w Polsce. Tym razem chodzi o kawiarnie
Przemysł spożywczy
Znika polski browar z tradycjami. Sąd ogłosił upadłość
Przemysł spożywczy
Problem francuskich winiarzy: za dużo zapasów szampana
Materiał Promocyjny
Mała Księgowość: sprawdzone rozwiązanie dla małych i średnich przedsiębiorców
Przemysł spożywczy
Producent znanych paluszków nie zwolni pracowników po pożarze. Dostaną pełną pensję