Reklama
Rozwiń
Reklama

Uniwersytet zakazał sprzedaży wołowiny. Dla dobra planety

Uniwersytet Londyński Goldsmiths całkowicie zakazał sprzedaży dań zawierających wołowinę na terenie kampusu. Chce tym samym pomóc w walce z globalnym ociepleniem.

Aktualizacja: 13.08.2019 14:59 Publikacja: 13.08.2019 14:50

Uniwersytet zakazał sprzedaży wołowiny. Dla dobra planety

Foto: Fotorzepa, Marcin Suchenek

ala

Uniwersytet Londyński Goldsmiths, specjalizujący się w naukach społecznych i sztukach piękny, zaskoczył wszystkich dość radykalną decyzją wycofania wszelkich dań z wołowiną z lokalów gastronomicznych na terenie kampusu. Studenci już od września tego roku nie dostaną więc dłużej w stołówkach, kawiarniach i barach akademickich ani burgerów w klasycznym wykonaniu, ani burrito czy innych potraw, które zawierają wołowinę.

Czytaj także: Nowość w Subwayu. Sieć wprowadza kulki mięsne… bez mięsa 

RP.PL i The New York Times w pakiecie!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskasz dodatkowo pełny dostęp do The New York Times na 12 miesięcy.

W pakiecie otrzymasz dostęp do NYT: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

Reklama
Przemysł spożywczy
Nutella w tarapatach. Najgorsze zbiory orzechów laskowych od dekad
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Przemysł spożywczy
Małpki królują na stacjach benzynowych. Stacje walczą o handel procentami
Przemysł spożywczy
Unilever zabronił szefowi Ben & Jerry’s produkcji propalestyńskich lodów. On i tak je zrobi
Przemysł spożywczy
Henryk Kania dostanie list żelazny, jeśli wpłaci 8 mln zł poręczenia
Materiał Promocyjny
Osiedle Zdrój – zielona inwestycja w sercu Milanówka i… Polski
Przemysł spożywczy
„Koniec głaskania się po głowach w branży roślinnej”. Rewolucji nie ma, ale branża rośnie
Reklama
Reklama