Uniwersytet zakazał sprzedaży wołowiny. Dla dobra planety

Uniwersytet Londyński Goldsmiths całkowicie zakazał sprzedaży dań zawierających wołowinę na terenie kampusu. Chce tym samym pomóc w walce z globalnym ociepleniem.

Aktualizacja: 13.08.2019 14:59 Publikacja: 13.08.2019 14:50

Uniwersytet zakazał sprzedaży wołowiny. Dla dobra planety

Foto: Fotorzepa, Marcin Suchenek

ala

Uniwersytet Londyński Goldsmiths, specjalizujący się w naukach społecznych i sztukach piękny, zaskoczył wszystkich dość radykalną decyzją wycofania wszelkich dań z wołowiną z lokalów gastronomicznych na terenie kampusu. Studenci już od września tego roku nie dostaną więc dłużej w stołówkach, kawiarniach i barach akademickich ani burgerów w klasycznym wykonaniu, ani burrito czy innych potraw, które zawierają wołowinę.

Czytaj także: Nowość w Subwayu. Sieć wprowadza kulki mięsne… bez mięsa 

Tylko 99 zł za rok.
Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.
Przemysł spożywczy
Węgry zakazały importu polskiej wołowiny i wieprzowiny. To odwet
Przemysł spożywczy
Zmarł jeden z twórców imperium lodziarskiego Koral
Przemysł spożywczy
Polskie Jeżyki i Grześki łączą siły z niemieckimi zającami
Przemysł spożywczy
Słynny producent alkoholi luksusowych zwolni ponad tysiąc pracowników
Przemysł spożywczy
Zakaz reklamy piwa? Ministerstwo nie mówi „nie”
Materiał Promocyjny
Między elastycznością a bezpieczeństwem