Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 20.06.2025 07:40 Publikacja: 15.06.2023 21:10
Foto: adam roguski
Warszawski hotel Nobu został otwarty w sierpniu 2020 r., w trakcie pandemii. W lutym 2022 r. Rosja najechała Ukrainę. Oba te wydarzenia były wstrząsem, ich pokłosiem są zawirowania w gospodarkach, biznesie i turystyce. Czy jest pan zadowolony z tego, jak funkcjonuje warszawskie Nobu?
Mam w zwyczaju osobiście pojawiać się w nowych obiektach Nobu, niestety rzeczywiście te wydarzenia, szczególnie pandemia, uniemożliwiły mi szybkie przybycie do Polski. Obecnie wygląda to bardzo dobrze, w ciągu kilku dni mojego pobytu organizowaliśmy w restauracji specjalne wieczory i pojawiło się bardzo dużo gości, niektórzy przyjeżdżali z bardzo daleka. Mnóstwo osób przyjechało podziękować za otwarcie restauracji w Polsce. Ja też jestem bardzo wdzięczny. Jest też wielu gości z zagranicy, w tym z Ukrainy. Jako restauracja staramy się jak najbardziej korzystać z lokalnych produktów, wspierać lokalny biznes.
Lokale w miejscowościach turystycznych kosztują od 410 tys. zł w Ełku do 1,2 mln zł w Sopocie. W Zakopanem – 860...
Turyści już rezerwują miejsca na wakacje. Pobyty będą droższe, czasem też krótsze. Mimo to branża liczy na dobry...
Budowana przez Dekpol hotelowa grupa oferuje już 631 pokoi i apartamentów.
Metr najtańszych działek rekreacyjnych kosztuje kilkanaście złotych, najdroższych – nawet 1 tysiąc złotych. Wywo...
Polski bank z wyróżnieniem w kategorii Metaverse. Międzynarodowe jury doceniło innowacyjną kampanię Pekao dla młodych klientów.
Czas zwykłych obiektów wakacyjnych mija. Liczy się dobrostan gości, unikatowe doświadczenia. Nadciąga slow tourism.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas