Reklama
Rozwiń
Reklama

Grzyby mają dobry wpływ na naszą pamięć

Jak informuje "The New York Times”, naukowcy z Singapuru przeprowadzili badania, z których wynika, że jedzenie grzybów może zmniejszać ryzyko łagodnych zaburzeń poznawczych oraz problemów z pamięcią.

Aktualizacja: 20.03.2019 13:15 Publikacja: 20.03.2019 13:08

Grzyby mają dobry wpływ na naszą pamięć

Foto: AdobeStock

adm

Jak pisze "The New York Times”, naukowcy z Singapuru w swoim badaniu wykorzystali dane dotyczące 663 mężczyzn oraz kobiet w wieku powyżej 60 lat. Osoby te zapisywały informacje o swojej diecie, uwzględniając spożywanie sześciu rodzajów powszechnie konsumowanych grzybów.

Czytaj także: Ostrożnie z leśnymi grzybami

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Materiał Partnera
GEM, Abu Simbel, Ramzes II. Co łączy Wielkie Muzeum Egipskie z polską archeologią?
Materiał Promocyjny
Czy polskie banki zbudują wspólne AI? Eksperci widzą potencjał, ale też bariery
Materiał Partnera
Chcieliby dwójkę. Dlaczego więc Polacy coraz rzadziej decydują się na dzieci?
Materiał Partnera
Krewny z Ameryki. Jak filmy opowiadają niezwyczajną historię polskich emigrantów
Materiał Partnera
Czy można wykryć, że pracę napisała AI? Nauczyciele akademiccy vs. ChatGPT
Materiał Promocyjny
Urząd Patentowy teraz bardziej internetowy
Materiał Partnera
Zegar biologiczny. Co naprawdę decyduje o naszej produktywności?
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama