Reklama
Rozwiń
Reklama

Grzyby mają dobry wpływ na naszą pamięć

Jak informuje "The New York Times”, naukowcy z Singapuru przeprowadzili badania, z których wynika, że jedzenie grzybów może zmniejszać ryzyko łagodnych zaburzeń poznawczych oraz problemów z pamięcią.

Aktualizacja: 20.03.2019 13:15 Publikacja: 20.03.2019 13:08

Grzyby mają dobry wpływ na naszą pamięć

Foto: AdobeStock

adm

Jak pisze "The New York Times”, naukowcy z Singapuru w swoim badaniu wykorzystali dane dotyczące 663 mężczyzn oraz kobiet w wieku powyżej 60 lat. Osoby te zapisywały informacje o swojej diecie, uwzględniając spożywanie sześciu rodzajów powszechnie konsumowanych grzybów.

Czytaj także: Ostrożnie z leśnymi grzybami

RP.PL i The New York Times!

Kup roczną subskrypcję w promocji - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL — rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Materiał Partnera
Rodzinny wzór na biznes. Dlaczego zakładamy firmy?
Materiał Partnera
Gąbka na CO₂. Polimer z UW zamienia cieplarniany gaz w surowiec
Nauka
Mops i pekińczyk. Dog i pudel. Kiedy zaczęła się ta różnorodność?
Materiał Partnera
Czy AI zastąpi pracowników skarbówki? Sztuczna inteligencja a podatki
Materiał Promocyjny
Jak budować strategię cyberodporności
Materiał Partnera
Od wyznaczania czasu po nowe światy. Obserwatorium Astronomiczne UW skończyło 200 lat
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama