Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 29.07.2016 22:33 Publikacja: 28.07.2016 18:05
Foto: Perłowa Pijalnia Piwa
Po modzie na multitapy, czyli miejsca, gdzie z nalewaka serwują przynajmniej kilkanaście piw, za to jedzenie jest co najwyżej na poziomie przekąsek dla desperatów, czas na modę na piwoteki w wersji 2.0. To nowe, przemyślane kulinarnie i dopracowane designersko miejsca.
Prekursorem trendu był wrocławski Spiż, onegdaj kultowe miejsce na Rynku. W podziemiach, za barem, błyszczały piwne kadzie, zblazowani kelnerzy podawali miejscowe piwo, a kuchnia serwowała przeboje lat 90. Przybytek istnieje do dziś, niewiele ma jednak wspólnego z obecnie powstającymi konceptami mieniącymi się świeżością menu i tryskającymi modnymi gatunkami piw w wysmakowanych wnętrzach.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
9 lipca 2025 roku o godz. 12.00 na Zamku Królewskim w Warszawie odbędzie się uroczysta gala 50. Nagrody im. Oska...
W jednej z najstarszych bibliotek rodowych, obecnie oddziale Muzeum Narodowego w Krakowie, rozpoczął się remont....
Przeglądy filmów, transmisje spektakli teatralnych i operowych, pokazy plenerowe – na wakacje stołeczne kina prz...
4 czerwca w siedzibie Instytutu Wzornictwa Przemysłowego w Warszawie odbyła się Gala Finałowa 18. edycji konkurs...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas