Szef kuchni też człowiek

Czy restauracje powinny być czynne we wszystkie dni tygodnia? Sprawę nie jest łatwiej rozstrzygnąć niż problem pracy sklepów w niedzielę.

Aktualizacja: 08.04.2017 19:34 Publikacja: 08.04.2017 00:01

Szef kuchni też człowiek

Foto: Fotorzepa, Magda Starowieyska

Kilka tygodni temu, pod jedną z recenzji restauracji na moim blogu czytelnik opublikował komentarz, w którym nie krył oburzenia faktem, że opisywana restauracja jest zamknięta w niedzielę. Wymachując sztandarem wolnego rynku weryfikującego restauratorów argumentował, że gastronomia to usługi dla klientów, a większość ludzi na jadanie w restauracji ma czas głównie w weekend.

Odwoływanie się przeze mnie do przykładów zagranicznych i szermowanie tezą o cywilizowaniu się polskiego rynku gastronomicznego nie były ani trochę przekonujące.

Pozostało jeszcze 83% artykułu

Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Kultura
Wystawa finalistów Young Design 2025 już otwarta
Kultura
Krakowska wystawa daje niepowtarzalną szansę poznania sztuki rumuńskiej
Kultura
Nie żyje Ewa Dałkowska. Aktorka miała 78 lat
Materiał Promocyjny
Firmy, które zmieniły polską branżę budowlaną. 35 lat VELUX Polska
Kultura
„Rytuał”, czyli tajemnica Karkonoszy. Rozmowa z Wojciechem Chmielarzem