Reklama
Rozwiń
Reklama

Szef kuchni też człowiek

Czy restauracje powinny być czynne we wszystkie dni tygodnia? Sprawę nie jest łatwiej rozstrzygnąć niż problem pracy sklepów w niedzielę.

Aktualizacja: 08.04.2017 19:34 Publikacja: 08.04.2017 00:01

Szef kuchni też człowiek

Foto: Fotorzepa, Magda Starowieyska

Kilka tygodni temu, pod jedną z recenzji restauracji na moim blogu czytelnik opublikował komentarz, w którym nie krył oburzenia faktem, że opisywana restauracja jest zamknięta w niedzielę. Wymachując sztandarem wolnego rynku weryfikującego restauratorów argumentował, że gastronomia to usługi dla klientów, a większość ludzi na jadanie w restauracji ma czas głównie w weekend.

Odwoływanie się przeze mnie do przykładów zagranicznych i szermowanie tezą o cywilizowaniu się polskiego rynku gastronomicznego nie były ani trochę przekonujące.

Pozostało jeszcze 83% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Kultura
„Halloween Horror Nights”: noc, w którą horrory wychodzą poza ekran
Materiał Promocyjny
Czy polskie banki zbudują wspólne AI? Eksperci widzą potencjał, ale też bariery
Kultura
Nie żyje Elżbieta Penderecka, wielka dama polskiej kultury
Patronat Rzeczpospolitej
Jubileuszowa gala wręczenia nagród Koryfeusz Muzyki Polskiej 2025
Kultura
Wizerunek to potęga: pantofelki kochanki Edwarda VIII na Zamku Królewskim
Materiał Promocyjny
Urząd Patentowy teraz bardziej internetowy
Kultura
Czytanie ma tylko dobre strony
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama