Reklama

Groźna bakteria w produkcie w sklepach Kaufland

Sieć handlowa w porozumieniu z producentem ELIS Ali Eski wycofała ze sprzedaży dwa rodzaje chałwy, ponieważ wykryto w nich obecność bakterii salmonella.

Publikacja: 04.01.2024 17:58

Groźna bakteria w produkcie w sklepach Kaufland

Foto: Adobe Stock

Kaufland informuje w komunikacie, że chodzi o partię chałwy sezamowej o smaku waniliowo-kakaowym 100g EAN 4047905008256, z datą minimalnej trwałości 25.03.2025. Numer partii to 26.09/2K. Drugi kwestionowany produkt to chałwa sezamowa o smaku waniliowym 100g, EAN 4047905008232. Również ma datę minimalnej trwałości do 25.03.2025, a numer partii to 25.09/1K. Numer partii oraz data minimalnej trwałości można odszukać na przodzie opakowania. Producentem tego rodzaju chałwy jest firma ELIS Ali Eski. Podczas rutynowej kontroli została wykryta obecność bakterii salmonella spp. w wyżej wymienionych partiach produktów.

Pozostało jeszcze 80% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Handel
Trump grozi Chinom cłami, ale planuje spotkanie z Xi. USA i Chiny wracają do rozmów
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Handel
Rewolucja okularów AI. Ray-Ban Meta winduje wartość EssilorLuxottica o 20 mld dolarów
Handel
PiS straszy Mercosurem. Ale gdy rządził, to go popierał
Handel
Donald Trump: 100-proc. cła na Chiny nie do utrzymania. Spotka się z Xi Jinpingiem
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Handel
Największy koncern spożywczy świata stawia na roboty. Zniknie 16 tysięcy miejsc pracy
Materiał Promocyjny
Transformacja energetyczna: Były pytania, czas na odpowiedzi
Reklama
Reklama