Aktualizacja: 08.07.2017 08:59 Publikacja: 08.07.2017 08:59
Bracia Grzegorz i Paweł Aksamit założyli firmę w 2014 roku, a dziś rozwijają sieć franczyz w małych miastach.
Foto: materiały prasowe
Pierwszą dostawę jedzenia wysłali pierwszego czerwca 2014 roku. Pomysł na firmę przyszedł dwóm braciom z obserwacji, że gdy restauracja ma własnych kurierów, ta logistyka jest nieefektywna. – Kurier musi wracać do restauracji, nie może zabierać zbyt wielu zamówień – mówi dziś „Rzeczpospolitej" Paweł Aksamit, prezes firmy Stava. – Zdarzają się godziny szczytu, kiedy kurierzy mają tyle zamówień, że nie wiedzą, w którą stronę pojechać, a są takie momenty, kiedy stoją bez zajęcia – tłumaczy.
Podczas Europejskiego Kongresu Gospodarczego w Katowicach chcemy rozmawiać o jeszcze silniejszym partnerstwie po...
Właściwe techniki prowadzenia auta pozwalają zredukować zużycie paliwa nawet o 25%. Oprócz tego, co jest równie...
Dzięki dyrektywie Women on Boards już we wszystkich krajach zwiększy się różnorodność płci we władzach. Na tej z...
Dwa dni, 44 wystąpienia, panele i dyskusje oraz ponad 700 uczestników – tak wyglądał VII Krajowy Kongres Forów S...
Na tegorocznych rekordowych targach Agrotech wspólne stoisko „Wieści Rolniczych” i „Rzeczpospolitej” stało się o...
Lenovo jest liderem rynku komputerów PC w Polsce. Motorola jest tu jednym z liderów rynku smartfonów.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas