Reklama
Rozwiń

Technologie pozwalają zwiększyć kontrolę

Jakość to priorytet w firmach spożywczych, które chcą utrzymać się na rynku, gdzie marże są niskie, a konkurencja ogromna.

Publikacja: 19.06.2019 10:00

Jednak nawet wdrożenie kilku systemów kontroli jakości i bezpieczeństwa oraz zaawansowanych technologii nie pozwala na całkowite wyeliminowanie błędów produkcyjnych, uchybień dostawców czy niewłaściwego magazynowania przez kolejnych pośredników w obrocie towarami. Wycofanie produktu to doświadczenie, które mają na swoim koncie praktycznie wszyscy znaczący producenci żywności. Dla części z nich poważne wpadki i problemy z realizacją procedury product recall zakończyło się znacznymi stratami czy w konsekwencji decyzjami o wyjściu z rynku po utracie kluczowych kontraktów.

Pozostało jeszcze 84% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Analizy Rzeczpospolitej
Budownictwu potrzeba prewencji
Analizy Rzeczpospolitej
Nowe technologie wspierają mury
Analizy Rzeczpospolitej
Weryfikacja kontrahenta, czyli ocena szans i zagrożeń w sektorze TSL
Analizy Rzeczpospolitej
Dla szybszego rozwoju trzeba inwestować w nowe technologie
Materiał Partnera
Cyfrowy napęd ludzkiej mocy