Reklama
Rozwiń
Reklama

Technologie pozwalają zwiększyć kontrolę

Jakość to priorytet w firmach spożywczych, które chcą utrzymać się na rynku, gdzie marże są niskie, a konkurencja ogromna.

Publikacja: 19.06.2019 10:00

Jednak nawet wdrożenie kilku systemów kontroli jakości i bezpieczeństwa oraz zaawansowanych technologii nie pozwala na całkowite wyeliminowanie błędów produkcyjnych, uchybień dostawców czy niewłaściwego magazynowania przez kolejnych pośredników w obrocie towarami. Wycofanie produktu to doświadczenie, które mają na swoim koncie praktycznie wszyscy znaczący producenci żywności. Dla części z nich poważne wpadki i problemy z realizacją procedury product recall zakończyło się znacznymi stratami czy w konsekwencji decyzjami o wyjściu z rynku po utracie kluczowych kontraktów.

Pozostało jeszcze 84% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Analizy Rzeczpospolitej
Karty płatnicze i mobilne płatności NFC – tak dziś płacą Polacy
Materiał Promocyjny
Czy polskie banki zbudują wspólne AI? Eksperci widzą potencjał, ale też bariery
Analizy Rzeczpospolitej
Płatności coraz mocniej bazują na technologii
Analizy Rzeczpospolitej
Energetyka idzie pod rękę z AI
Analizy Rzeczpospolitej
E-zakupy coraz mocniej zanurzone w technologii
Materiał Promocyjny
Urząd Patentowy teraz bardziej internetowy
Analizy Rzeczpospolitej
Krajowy rynek farmaceutyczny w ważnym momencie
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama