Reklama
Rozwiń
Reklama

Technologie pozwalają zwiększyć kontrolę

Jakość to priorytet w firmach spożywczych, które chcą utrzymać się na rynku, gdzie marże są niskie, a konkurencja ogromna.

Publikacja: 19.06.2019 10:00

Jednak nawet wdrożenie kilku systemów kontroli jakości i bezpieczeństwa oraz zaawansowanych technologii nie pozwala na całkowite wyeliminowanie błędów produkcyjnych, uchybień dostawców czy niewłaściwego magazynowania przez kolejnych pośredników w obrocie towarami. Wycofanie produktu to doświadczenie, które mają na swoim koncie praktycznie wszyscy znaczący producenci żywności. Dla części z nich poważne wpadki i problemy z realizacją procedury product recall zakończyło się znacznymi stratami czy w konsekwencji decyzjami o wyjściu z rynku po utracie kluczowych kontraktów.

Pozostało jeszcze 84% artykułu

Dodatkowe -10% na BLACK WEEK

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Week - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL — rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Analizy Rzeczpospolitej
Karty płatnicze i mobilne płatności NFC – tak dziś płacą Polacy
Materiał Promocyjny
Twoja gwiazda bliżej niż myślisz — Mercedes Van ProCenter
Analizy Rzeczpospolitej
Płatności coraz mocniej bazują na technologii
Analizy Rzeczpospolitej
Energetyka idzie pod rękę z AI
Analizy Rzeczpospolitej
E-zakupy coraz mocniej zanurzone w technologii
Materiał Promocyjny
Cyberprzestępcy zwiększają skalę ataków na urządzenia końcowe – komputery i smartfony
Analizy Rzeczpospolitej
Krajowy rynek farmaceutyczny w ważnym momencie
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama