Reklama

Mistrzowie smaku nagrodzeni

Za nami już piąta gala premierowa słynnego Żółtego Przewodnika Gault & Millau. Nie tylko opisuje on kulinarną rzeczywistość i rekomenduje najciekawsze restauracje, ale też wyznacza trendy i jest swoistym barometrem mody.

Publikacja: 29.11.2018 23:01

Mistrzowie smaku nagrodzeni

Jak co roku podczas gali wręczono kulinarne Oscary. To wyróżnienia dla tych, którzy wybijając się, nadają ton smakom. Z pewnością nie wolno przegapić położonej na obrzeżach Nałęczowa restauracji Water & Wine. Dostać się tam niezwykle trudno, nie tylko ze względu na lokalizację. Miejsce otwiera swoje podwoje tylko kilka razy w miesiącu i przyjmuje przy wspólnym stole raptem kilkanaście osób. Sensacje smaków, tekstur, prezentacji, podbite barwnymi opowieściami szefa, są jednak warte wszelakich starań. Jest to bowiem jedno z najciekawszych miejsc w Europie, a zdobywca tytułu Szefa Roku 2019, młody, szatańsko zdolny Marek Flisiński, depcze po piętach dotychczasowym sławom.

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Patronat Rzeczpospolitej
Jubileuszowa gala wręczenia nagród Koryfeusz Muzyki Polskiej 2025
Materiał Promocyjny
UltraGrip Performance 3 wyznacza nowy standard w swojej klasie
Kultura
Wizerunek to potęga: pantofelki kochanki Edwarda VIII na Zamku Królewskim
Kultura
Czytanie ma tylko dobre strony
Kultura
Popkulturowa kariera „Stańczyka", czyli od muralu w Paryżu do okładki płyty Lady Gaga
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Kultura
Polski projekt z nagrodą DesignEuropa Awards 2025
Materiał Promocyjny
Prawnik 4.0 – AI, LegalTech, dane w codziennej praktyce
Reklama
Reklama