Reklama

Rosną sieci restauracji bez lokali

Koronawirus przyspieszył rozwój handlu i usług w internecie. Dotyczy to również rozwoju sieci wirtualnych restauracji.

Publikacja: 04.08.2020 21:00

Rosną sieci restauracji bez lokali

Foto: Adobe Stock

Epidemia koronawirusa przyspieszyła rozwój rynku dowozu żywności. Startup Rebel Tang postanowił włączyć się w ten trend, uruchamiając restauracje bez własnych lokali. Oferuje cztery różne menu, wykorzystując kuchnie oraz wolne moce produkcyjne zewnętrznych restauracji – i rozwija się błyskawicznie. Projekt Rebel Tang ruszył w oparciu o współpracę z sieciami Bierhalle i wykorzystanie ich zaplecza kuchennego. Do firmy zgłaszają się jednak kolejne restauracje, a startup wkrótce ma zacząć współpracę na zasadzie franczyzy z zewnętrznymi lokalami.

Pozostało jeszcze 89% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Biznes
Putin zamyka Rosjan w Rosji. Wracają czasy komunistycznej izolacji
Biznes
Największy kawałek Czerwonej Planety sprzedany. Tajemniczy nabywca
Biznes
Traktat Niemcy–Wielka Brytania, ofensywa drogowa, rosyjskie banki na krawędzi
Biznes
Jacek Oko: ważne było rozmawiać i utrzymać kierunek regulacji
Materiał Promocyjny
Sprzedaż motocykli mocno się rozpędza
Reklama
Reklama