Reklama

Grillowanie: Żar, dym, woń, smak

Grillowanie stało się rozrywką wielu pokoleń i różnych grup społecznych.

Publikacja: 29.04.2019 00:01

Grill to więcej niż moda – styl spędzania wolnego czasu

Grill to więcej niż moda – styl spędzania wolnego czasu

Foto: 123RF

Różne są pasje: według św. Mateusza i św. Jana, skomponowane przez Bacha, film „Pasja" w reżyserii Mela Gibsona, pasja szewska, twórcza, miłosna. W Polsce, dodatkowo, jest jeszcze pasja grillowania.

Długi majowy weekend to początek sezonu grillowego. W tych dniach (i tak już pozostanie do października) z przydomowych ogródków, terenów rekreacyjnych, działek, z balkonów w wielkomiejskich blokach wznoszą się ku niebu wonie przypiekanych kaszanek, kiełbasek śląskich, karkówek, żeberek, antrykotów, szaszłyków, skrzydełek i piersi kurzęczych (terminologia według Pawlaka z „Samych swoich"). Grillują siwowłosi i gołowąsy, obie płcie, biedni i bogaci.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Zdrowie
Nowa nadzieja dla chorych na cukrzycę. Naukowcy dokonali nowatorskiego przeszczepu
Zdrowie
Różnorodność, jakość, technologia – przepis Futuremed na skuteczną telemedycynę
Zdrowie
Programy wczesnego wykrywania raka płuca to szansa dla chorych
Zdrowie
Nowe wytyczne dla pacjentów onkologicznych. Ważny apel do osób palących papierosy
Zdrowie
Zdrowie psychiczne dzieci i młodzieży wkracza do polityki cyfrowej UE
Materiał Promocyjny
Jak sfinansować rozwój w branży rolno-spożywczej?
Reklama
Reklama