Polska jest pierwszym producentem mięsa drobiowego w UE i czwartym eksporterem na świecie. Sukces był możliwy dzięki dobrej organizacji i nowoczesności.
Branża wciąż rośnie, jednak w niedalekiej perspektywie czekają na nią takie zagrożenia, jak wprowadzenie zakazu stosowania soi genetycznie modyfikowanej w produkcji pasz czy konieczność dostosowania do nowych wymagań ochrony środowiska. Mniej optymistycznie wygląda sytuacja na rynku trzody chlewnej.
WPR musi dysponować odpowiednim i odrębnym budżetem, adekwatnym i proporcjonalnym do wyzwań i oczekiwań wobec ro...
Rok po masowych protestach rolniczych w UE rolnicy czują się pozbawieni wsparcia instytucji politycznych - wynik...
- Musimy wzmocnić rolników jako przedsiębiorców i innowatorów. Chcemy, by sektor rolny skoncentrował się na upra...
To było najważniejsze wydarzenie o tematyce rolniczej w trakcie kończącej się już polskiej prezydencji w Radzie...
– Ukraina przechodzi ten sam proces co wszystkie kraje kandydujące. KE oceni stan gotowości Ukrainy do przystoso...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas