Aktualizacja: 03.04.2018 12:26 Publikacja: 03.04.2018 12:26
Foto: 123RF
Podczas 3 dni targów 50 niezależnych winiarzy będzie oferować i sprzedawać swe wyroby. W ramach degustacji inne stoiska będą proponować regionalne specjalności, m.in. sery pirenejskie, szynki pata negra i serrano.
Różna jakość i wahania cen w ostatnich 7 latach zmniejszyły popyt na nie. Teraz pojawia się szansa odzyskania klientów — uważa Chadwick Delaney, szef Justerini & Brooks, brytyjskiej firmy nastawionej na dostawy dobrego wina w 49 krajach. Po trudnych latach 2011 i 2013 oraz zimnym i mokrym roku 2013 nastąpiła lepsza passa od 2014 r. dająca winiarzom z regionu Bordeaux możliwość nadrobienia poniesionych strat i odnowienia powiązań z kupującymi, którzy wracają na rynek.
Węgierskie embargo na polskie mięso stało się niewygodnym tematem przerzucanym między resortami rolnictwa i MSZ....
Budapeszt zatrzymał dziś import wołowiny z Polski – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. To retorsje za wtrzymanie...
Jan Koral, jeden z trzech braci, założycieli rodzinnego przedsiębiorstwa, zmarł w wieku 81 lat. Firma Koral to j...
Łączą się dwie rodzinne firmy produkujące słodycze – polski Colian i niemiecki Gubor Schokoladen. Szczegółów fin...
Należący do koncernu LVMH gigant alkoholowy Moët Hennessy zamierza zwolnić około 1200 pracowników w związku ze s...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas