Reklama
Rozwiń
Reklama

Wykryto salmonellę na skorupkach jaj. GIS ostrzega

Główny Inspektorat Sanitarny podał o kolejnym przypadku wykrycia pałeczek Salmonelli na skorupkach jaj w sklepach na terenie Polski.

Aktualizacja: 02.05.2019 18:07 Publikacja: 02.05.2019 13:30

Wykryto salmonellę na skorupkach jaj. GIS ostrzega

Foto: www.gis.gov.pl

ala

GIS stwierdził obecność bakterii Salmonella z grupy OD na powierzchni skorupek jaj dostępnych w sklepach sieci Netto w województwie dolnośląskim. Z pięciu pobranych próbek, jedna okazała się skażona. 

Chodzi o świeże jaja „Jajo Wojciechowicz”, o klasie świeżości A i kategorii wagowej: M-średnie (63g>masa>53 g), których termin przydatności do spożycia upływa 12 maja 2019 r. Kod na skorupkach jaj to: 3PL 02181303, a numer zakładu pakowania jaj: PL 02185903 WE.

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Przemysł spożywczy
Pozew żony Henryka Kani blokuje spłatę 880 mln zł długów. Czeka 583 wierzycieli
Materiał Promocyjny
Czy polskie banki zbudują wspólne AI? Eksperci widzą potencjał, ale też bariery
Przemysł spożywczy
Nutella w tarapatach. Najgorsze zbiory orzechów laskowych od dekad
Przemysł spożywczy
Małpki królują na stacjach benzynowych. Stacje walczą o handel procentami
Przemysł spożywczy
Unilever zabronił szefowi Ben & Jerry’s produkcji propalestyńskich lodów. On i tak je zrobi
Materiał Promocyjny
Urząd Patentowy teraz bardziej internetowy
Przemysł spożywczy
Henryk Kania dostanie list żelazny, jeśli wpłaci 8 mln zł poręczenia
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama