Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 02.05.2019 18:07 Publikacja: 02.05.2019 13:30
Foto: www.gis.gov.pl
GIS stwierdził obecność bakterii Salmonella z grupy OD na powierzchni skorupek jaj dostępnych w sklepach sieci Netto w województwie dolnośląskim. Z pięciu pobranych próbek, jedna okazała się skażona.
Chodzi o świeże jaja „Jajo Wojciechowicz”, o klasie świeżości A i kategorii wagowej: M-średnie (63g>masa>53 g), których termin przydatności do spożycia upływa 12 maja 2019 r. Kod na skorupkach jaj to: 3PL 02181303, a numer zakładu pakowania jaj: PL 02185903 WE.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
W pierwszym półroczu oficjalna produkcja alkoholu w Rosji zmniejszyła się o ponad 16 proc. a samej wódki o ponad...
Producent Nutelli – koncern Ferrero Group – kupuje amerykańskiego producenta popularnych płatków śniadaniowych W...
Polacy szukają sposobów na ograniczenie wydatków. Już trzech na czterech stara się oszczędzać na żywności, a pon...
W sobotę, 5 lipca, wejdą w życie nowe chińskie cła na brandy importowaną z Unii Europejskiej. W ostatniej chwili...
Główny Inspektorat Sanitarny podjął decyzję o wycofaniu z obrotu wielu rodzajów piwa smakowego polskiej firmy Al...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas