Aktualizacja: 02.05.2019 18:07 Publikacja: 02.05.2019 13:30
Foto: www.gis.gov.pl
GIS stwierdził obecność bakterii Salmonella z grupy OD na powierzchni skorupek jaj dostępnych w sklepach sieci Netto w województwie dolnośląskim. Z pięciu pobranych próbek, jedna okazała się skażona.
Chodzi o świeże jaja „Jajo Wojciechowicz”, o klasie świeżości A i kategorii wagowej: M-średnie (63g>masa>53 g), których termin przydatności do spożycia upływa 12 maja 2019 r. Kod na skorupkach jaj to: 3PL 02181303, a numer zakładu pakowania jaj: PL 02185903 WE.
Węgierskie embargo na polskie mięso stało się niewygodnym tematem przerzucanym między resortami rolnictwa i MSZ....
Budapeszt zatrzymał dziś import wołowiny z Polski – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. To retorsje za wtrzymanie...
Jan Koral, jeden z trzech braci, założycieli rodzinnego przedsiębiorstwa, zmarł w wieku 81 lat. Firma Koral to j...
Łączą się dwie rodzinne firmy produkujące słodycze – polski Colian i niemiecki Gubor Schokoladen. Szczegółów fin...
Należący do koncernu LVMH gigant alkoholowy Moët Hennessy zamierza zwolnić około 1200 pracowników w związku ze s...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas