Reklama
Rozwiń

Wykryto salmonellę na skorupkach jaj. GIS ostrzega

Główny Inspektorat Sanitarny podał o kolejnym przypadku wykrycia pałeczek Salmonelli na skorupkach jaj w sklepach na terenie Polski.

Aktualizacja: 02.05.2019 18:07 Publikacja: 02.05.2019 13:30

Wykryto salmonellę na skorupkach jaj. GIS ostrzega

Foto: www.gis.gov.pl

ala

GIS stwierdził obecność bakterii Salmonella z grupy OD na powierzchni skorupek jaj dostępnych w sklepach sieci Netto w województwie dolnośląskim. Z pięciu pobranych próbek, jedna okazała się skażona. 

Chodzi o świeże jaja „Jajo Wojciechowicz”, o klasie świeżości A i kategorii wagowej: M-średnie (63g>masa>53 g), których termin przydatności do spożycia upływa 12 maja 2019 r. Kod na skorupkach jaj to: 3PL 02181303, a numer zakładu pakowania jaj: PL 02185903 WE.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Przemysł spożywczy
GIS wycofał piwo znanego polskiego producenta. Butelki mogą wybuchnąć
Przemysł spożywczy
Rośnie apetyt na małą czarną. Ile wart jest rynek kawy w Polsce?
Przemysł spożywczy
Kryzys żywnościowy ogarnia Rosję. Załamanie produkcji, bankructwa przetwórni
Przemysł spożywczy
Młodzi Polacy nie wylewają za kołnierz
Przemysł spożywczy
Unilever daje długie gwarancje zatrudnienia załodze. To ewenement