Burger King wprowadza nową kanapkę. Chce zredukować emisję metanu

Sieć Burger King wprowadza do oferty specjalną wersję kanapki Whopper. Użyta w nich wołowina ma pochodzić od bydła karmionego trawą cytrynową.

Aktualizacja: 15.07.2020 14:44 Publikacja: 15.07.2020 14:41

Burger King wprowadza nową kanapkę. Chce zredukować emisję metanu

Foto: Bloomberg

Akcja ma za zadanie pomóc z walką z ociepleniem klimatu poprzez redukcję emisji metanu. Związek ten w potężnych ilościach emitują krowy i owce jako produkt uboczny w procesie trawienia.

Jak zauważa Burger King, po dodaniu trawy cytrynowej do paszy zwierząt, „przywracamy równowagę w diecie bydła” i redukujemy znacząco szkodliwe emisje do atmosfery.

Czytaj więcej, wiedz więcej!
9zł za pierwszy miesiąc.

Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
9 zł pierwszy miesiąc, a potem 39 zł/msc
Przemysł spożywczy
W tym i w przyszłym roku mniej kawy z Brazylii
Przemysł spożywczy
Kakao będzie drożeć jeszcze latami. Miliardowe inwestycje nie zwrócą się szybko
Przemysł spożywczy
Amerykańska firma ma nakarmić rosyjskie wojsko. Kreml skonfiskował ją za rzekome przekręty
Przemysł spożywczy
Eksport szansą dla producentów mocnych alkoholi
Materiał Promocyjny
Tech trendy to zmiana rynku pracy
Przemysł spożywczy
Kryzys ryżowy: Japonia uwalnia rezerwy strategiczne najważniejszego produktu żywnościowego
Materiał Partnera
Polska ma ogromny potencjał jeśli chodzi o samochody elektryczne