Burger King wprowadza nową kanapkę. Chce zredukować emisję metanu

Sieć Burger King wprowadza do oferty specjalną wersję kanapki Whopper. Użyta w nich wołowina ma pochodzić od bydła karmionego trawą cytrynową.

Aktualizacja: 15.07.2020 14:44 Publikacja: 15.07.2020 14:41

Burger King wprowadza nową kanapkę. Chce zredukować emisję metanu

Foto: Bloomberg

Akcja ma za zadanie pomóc z walką z ociepleniem klimatu poprzez redukcję emisji metanu. Związek ten w potężnych ilościach emitują krowy i owce jako produkt uboczny w procesie trawienia.

Jak zauważa Burger King, po dodaniu trawy cytrynowej do paszy zwierząt, „przywracamy równowagę w diecie bydła” i redukujemy znacząco szkodliwe emisje do atmosfery.

Złap mikołajkową okazję!

Czytaj dalej RP.PL.
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Przemysł spożywczy
Czeczen właścicielem aktywów Danone w Rosji. Jest odznaczony „Orderem Kadyrowa”
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Przemysł spożywczy
Masło rekordowo drogie. Indeks światowych cen żywności najwyżej od kwietnia 2023 r.
Przemysł spożywczy
Święta, święta i… do kosza. Wyrzucamy 1,6 kg świątecznego jedzenia na osobę
Przemysł spożywczy
Coca-Cola wycofuje się z własnych obietnic. Nie będzie mocnego odwrotu od plastiku
Materiał Promocyjny
Do 300 zł na święta dla rodziców i dzieci od Banku Pekao
Przemysł spożywczy
Carlsberg znika z Rosji. Aktywa kupuje judoka, dobry znajomy Putina