Reklama

Burger King wprowadza nową kanapkę. Chce zredukować emisję metanu

Sieć Burger King wprowadza do oferty specjalną wersję kanapki Whopper. Użyta w nich wołowina ma pochodzić od bydła karmionego trawą cytrynową.

Aktualizacja: 15.07.2020 14:44 Publikacja: 15.07.2020 14:41

Burger King wprowadza nową kanapkę. Chce zredukować emisję metanu

Foto: Bloomberg

Akcja ma za zadanie pomóc z walką z ociepleniem klimatu poprzez redukcję emisji metanu. Związek ten w potężnych ilościach emitują krowy i owce jako produkt uboczny w procesie trawienia.

Jak zauważa Burger King, po dodaniu trawy cytrynowej do paszy zwierząt, „przywracamy równowagę w diecie bydła” i redukujemy znacząco szkodliwe emisje do atmosfery.

RP.PL i The New York Times

Kup roczną subskrypcję w promocji - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL — rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Przemysł spożywczy
List żelazny dla Henryka Kani podwójnie zaskarżony? Kania nie chce płacić 8 mln zł
Przemysł spożywczy
Asahi ostrzega: dane 1,5 mln klientów mogły wyciec po cyberataku
Przemysł spożywczy
Sieć Domino’s Pizza ma kłopoty. Kolejny brytyjski szef odchodzi, sprzedaż spada
Przemysł spożywczy
Giuseppe Lavazza: Kawa jeszcze będzie droga, szansa na zmianę najwcześniej za rok
Materiał Promocyjny
Startupy poszukiwane — dołącz do Platform startowych w Polsce Wschodniej i zyskaj nowe możliwości!
Przemysł spożywczy
Drożyzna kawie nie odpuszcza, ceny znów wzrosły o ponad 30 proc.
Materiał Promocyjny
Nowa era budownictwa: roboty w służbie ludzi i środowiska
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama