Aktualizacja: 16.03.2015 14:21 Publikacja: 16.03.2015 14:21
Nawet o 5 proc., do niemal 1,23 kg miesięcznie, mogło zwiększyć się spożycie cukru w gospodarstwach domowych w 2014 r. – szacuje Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej (IERiGŻ). Przerwanie złej passy cukru – jeszcze 15 lat temu zjadaliśmy go 1,8 kg per capita miesięcznie – to skutek rekordowo niskich cen. W grudniu 2014 r. kilogram słodkich kryształków kosztował w sklepach średnio 2,07 zł – podaje GUS. Ostatnio tańszy był na przełomie 2003 i 2004 r. Tylko w ciągu 12 miesięcy jego ceny zmalały o niemal jedną trzecią.
Lubiana przez klientów Starbucksa tradycja podawania przy ladzie własnego imienia, które zostaje następnie zapis...
Po tygodniu eskalacji sporu i intensywnych negocjacji Węgry wycofały się z embarga. Dekret wszedł w życie w nied...
Viktor Orban po tygodniu przepychanek z Komisją Europejską i pięcioma krajami UE cofnął embargo na import mięsa...
O ponad 6 proc. spadają w piątek notowania polskiej sieci sklepów spożywczych Dino. Inwestorzy spodziewali się l...
Węgierskie embargo na polskie mięso stało się niewygodnym tematem przerzucanym między resortami rolnictwa i MSZ....
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas