Dziki Polski Cydr w coraz większej liczbie lokali

Dzik Polski Cydr wykorzystuje modę na lekki jabłkowy alkohol. Do końca 2015 roku chce być w ponad 400 lokalach.

Aktualizacja: 20.04.2015 11:44 Publikacja: 20.04.2015 11:36

Dziki Polski Cydr w coraz większej liczbie lokali

Foto: materiały prasowe

Marka pojawiła się na rynku we wrześniu 2013 roku i dziś obecna jest w ponad 120 lokalach, głównie w Warszawie. Początkowo sprzedawana była wyłącznie z beczek, a od września ubiegłego roku dostępna jest również w butelkach. Dzięki temu Dzikiemu Polskiemu Cydrowi udało się wejść także do specjalistycznych sklepów z alkoholami niszowymi.

- W związku z dużym zainteresowaniem naszą marką na terenie całej Polski, które przejawia się w licznych zapytaniach i pozytywnych opiniach konsumentów o produkcie, planujemy do końca roku być już we wszystkich województwach w kraju – mówi Kamil Mazuruk, przedstawiciel marki Dzik Polski Cydr. - Wierzę, że dzięki temu pozostaniemy cydrem numer jeden na rynku HoReCa (hotele, restauracja, catering – red.).

„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!
Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Czytaj za 9 zł miesięcznie!
Przemysł spożywczy
Królewiec wprowadza kartki na żywność, ale nie dla wszystkich
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Przemysł spożywczy
Upadła Manufaktura Piwa Wódki i Wina. Palikot w areszcie. Czy to początek końca?
Przemysł spożywczy
Czeczen właścicielem aktywów Danone w Rosji. Jest odznaczony „Orderem Kadyrowa”
Przemysł spożywczy
Masło rekordowo drogie. Indeks światowych cen żywności najwyżej od kwietnia 2023 r.
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Przemysł spożywczy
Święta, święta i… do kosza. Wyrzucamy 1,6 kg świątecznego jedzenia na osobę