W latach 80. wytwarzane przez Cichowskich nugaty trafiały na papieski stół

W latach 80. wytwarzane przez Cichowskich nugaty trafiały na papieski stół. Specjalnością krakowskich cukierników były wyroby z czekolady i karmelu. Dziś do przejęcia rodzinnego biznesu przygotowuje się już trzecie pokolenie.

Aktualizacja: 05.02.2016 05:50 Publikacja: 04.02.2016 20:00

Foto: Rzeczpospolita

Choć wyroby Cichowskich wciąż opierają się na tradycji lwowskich cukierników, dziś pełnymi garściami czerpią z wszelkich nowinek, jakie pojawiają się na świecie. Dzięki temu – w gęstwinie dużych zakładów i sieciówek – rodzina Chichowskich utrzymuje swoje miejsce na rynku. I wiele wskazuje na to, że interes przejmie w przyszłości kolejne pokolenie.

Papieski marketing

Pozostało 96% artykułu

Kontynuuj czytanie tego artykułu w ramach subskrypcji rp.pl

Na bieżąco o tym, co ważne w kraju i na świecie. Rzetelne informacje, różne perspektywy, komentarze i opinie. Artykuły z Rzeczpospolitej i wydania magazynowego Plus Minus.

Przemysł spożywczy
Chude lata dla alkoholi. Uderzyła je akcyza
Przemysł spożywczy
Kakao droższe od miedzi. Zyskuje na wartości szybciej niż bitcoin
Przemysł spożywczy
Kakao drożeje szybciej niż bitcoin
Przemysł spożywczy
Wielka Brytania grozi zakazem importu polskiego drobiu z powodu salmonelli
Przemysł spożywczy
McDonald's wprowadza do oferty popularne pączki Krispy Kreme