25-lat Krajowej Rady Drobiarstwa - Izby Gospodarczej

Dwa dni trwała w Poznaniu konferencja zatytułowana: "Polski Sektor Drobiarski w obliczu globalnych wyzwań".

Publikacja: 07.04.2016 23:01

Od prawej: Łukasz Dominiak - dyrektor generalny Krajowej Rady Drobiarstwa- Izba Gospodarcza, Rajmund

Od prawej: Łukasz Dominiak - dyrektor generalny Krajowej Rady Drobiarstwa- Izba Gospodarcza, Rajmund Paczkowski- prezes KRD IG oraz pozostali organizatorzy konferencji

Foto: Fotorzepa, Piotr Górski pjg Piotr Górski

Uczestniczyło w niej blisko 200 osób: ekspertów, naukowców, hodowców i przetwórców mięsa drobiowego. Organizatorzy - przedstawiciele Krajowej Rady Drobiarstwa- Izby Gospodarczej (KRD-IG) - informują, że było to pierwsze spotkanie z zaplanowanego cyklu uświetniającego ćwierćwiecze bardzo efektywnego działania. W poznańskiej konferencji- mówi Łukasz Dominiak ,dyrektor generalny izby- pierwszy dzień poświęcony był zagadnieniom rynkowym: od hodowli do stołu, a w drugim dniu zajęliśmy się szeroko rozumianym bezpieczeństwem: zaczynając od pasz, a kończąc na produkcie w sklepie. W sumie dyskusja toczyła się wokół kilkunastu wystąpień i prezentacji.

Pozostało jeszcze 84% artykułu

99zł za rok.
Bądź na bieżąco! Czytaj ile chcesz!

Kto zostanie nowym prezydentem? Kto zostanie nowym papieżem? Co się dzieje w USA? Nie przegap najważniejszych wydarzeń z kraju i ze świata!
Przemysł spożywczy
Zmarł jeden z twórców imperium lodziarskiego Koral
Przemysł spożywczy
Polskie Jeżyki i Grześki łączą siły z niemieckimi zającami
Przemysł spożywczy
Słynny producent alkoholi luksusowych zwolni ponad tysiąc pracowników
Przemysł spożywczy
Zakaz reklamy piwa? Ministerstwo nie mówi „nie”
Przemysł spożywczy
W tym i w przyszłym roku mniej kawy z Brazylii
Materiał Promocyjny
Lenovo i Motorola dalej rosną na polskim rynku