Reklama

25-lat Krajowej Rady Drobiarstwa - Izby Gospodarczej

Dwa dni trwała w Poznaniu konferencja zatytułowana: "Polski Sektor Drobiarski w obliczu globalnych wyzwań".

Publikacja: 07.04.2016 23:01

Od prawej: Łukasz Dominiak - dyrektor generalny Krajowej Rady Drobiarstwa- Izba Gospodarcza, Rajmund

Od prawej: Łukasz Dominiak - dyrektor generalny Krajowej Rady Drobiarstwa- Izba Gospodarcza, Rajmund Paczkowski- prezes KRD IG oraz pozostali organizatorzy konferencji

Foto: Fotorzepa, Piotr Górski pjg Piotr Górski

Uczestniczyło w niej blisko 200 osób: ekspertów, naukowców, hodowców i przetwórców mięsa drobiowego. Organizatorzy - przedstawiciele Krajowej Rady Drobiarstwa- Izby Gospodarczej (KRD-IG) - informują, że było to pierwsze spotkanie z zaplanowanego cyklu uświetniającego ćwierćwiecze bardzo efektywnego działania. W poznańskiej konferencji- mówi Łukasz Dominiak ,dyrektor generalny izby- pierwszy dzień poświęcony był zagadnieniom rynkowym: od hodowli do stołu, a w drugim dniu zajęliśmy się szeroko rozumianym bezpieczeństwem: zaczynając od pasz, a kończąc na produkcie w sklepie. W sumie dyskusja toczyła się wokół kilkunastu wystąpień i prezentacji.

Pozostało jeszcze 84% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Przemysł spożywczy
Rosja produkuje coraz mniej wódki, ale Rosjanie piją więcej
Przemysł spożywczy
Właściciel Nutelli kupuje amerykańskiego producenta płatków śniadaniowych
Przemysł spożywczy
Drożyzna i chęć ratowania żywności pcha nas po zakupy z przeceny. „To już nie wstyd”
Przemysł spożywczy
Chiny oszczędzają głównych producentów koniaku w UE. Zwolnią ich z ceł
Materiał Promocyjny
Sprzedaż motocykli mocno się rozpędza
Przemysł spożywczy
GIS wycofał piwo znanego polskiego producenta. Butelki mogą wybuchnąć
Reklama
Reklama