Paryż: lody mrożone ciekłym azotem

W Paryżu otwarto pierwszą lodziarnie w której sprzedawane są lody mrożone metodą rodem z kuchni molekularnej.

Aktualizacja: 11.08.2016 17:14 Publikacja: 11.08.2016 16:48

Lody w Nitrogenie mrożone są za pomocą ciekłego azotu. Poza tym lody są z naturalnych i tradycyjnych składników: mleka, śmietanki, jajek oraz naturalnych dodatków smakowych - podkreślają właściciele restauracji.

Lody mają najpopularniejsze i najmodniejsze smaki, m.in.: toffi, oreo, czekolada, mięta, limonka, mango, truskawki czy nowojorski sernik  oraz wiele, wiele innych.

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Przemysł spożywczy
W tym i w przyszłym roku mniej kawy z Brazylii
Przemysł spożywczy
Kakao będzie drożeć jeszcze latami. Miliardowe inwestycje nie zwrócą się szybko
Przemysł spożywczy
Amerykańska firma ma nakarmić rosyjskie wojsko. Kreml skonfiskował ją za rzekome przekręty
Przemysł spożywczy
Eksport szansą dla producentów mocnych alkoholi
Materiał Promocyjny
Tech trendy to zmiana rynku pracy
Przemysł spożywczy
Kryzys ryżowy: Japonia uwalnia rezerwy strategiczne najważniejszego produktu żywnościowego
Materiał Partnera
Polska ma ogromny potencjał jeśli chodzi o samochody elektryczne