Reklama

Paryż: lody mrożone ciekłym azotem

W Paryżu otwarto pierwszą lodziarnie w której sprzedawane są lody mrożone metodą rodem z kuchni molekularnej.

Aktualizacja: 11.08.2016 17:14 Publikacja: 11.08.2016 16:48

Lodziarnia "moleklularna" Nitrogenie

Foto: AFP

Lody w Nitrogenie mrożone są za pomocą ciekłego azotu. Poza tym lody są z naturalnych i tradycyjnych składników: mleka, śmietanki, jajek oraz naturalnych dodatków smakowych - podkreślają właściciele restauracji.

Lody mają najpopularniejsze i najmodniejsze smaki, m.in.: toffi, oreo, czekolada, mięta, limonka, mango, truskawki czy nowojorski sernik  oraz wiele, wiele innych.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Przemysł spożywczy
Rosja produkuje coraz mniej wódki, ale Rosjanie piją więcej
Przemysł spożywczy
Właściciel Nutelli kupuje amerykańskiego producenta płatków śniadaniowych
Przemysł spożywczy
Drożyzna i chęć ratowania żywności pcha nas po zakupy z przeceny. „To już nie wstyd”
Przemysł spożywczy
Chiny oszczędzają głównych producentów koniaku w UE. Zwolnią ich z ceł
Materiał Promocyjny
Sprzedaż motocykli mocno się rozpędza
Przemysł spożywczy
GIS wycofał piwo znanego polskiego producenta. Butelki mogą wybuchnąć
Reklama
Reklama