Nestle: mniej cukru w czekoladzie

Szwajcarski koncern spożywczy Nestle poinformował, że jego czekolada będzie zawierała niemal o połowę mniej cukru.

Aktualizacja: 01.12.2016 15:49 Publikacja: 01.12.2016 15:45

Nestle: mniej cukru w czekoladzie

Foto: 123rf.com

ula

Nestle udało się opracować metodę obniżenia zawartości cukru w czekoladzie o 40 proc., jednocześnie nie zmieniając walorów smakowych czekolady – poinformowała spółka.

Koncern jest w trakcie zdobywania patentu na swoje odkrycie, które zamierza wykorzystać w  swoich produktach od 2018 roku. Nestle zapewnia, że metoda jest „naturalna”.

Złap mikołajkową okazję!

Czytaj dalej RP.PL.
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Przemysł spożywczy
Upadła Manufaktura Piwa Wódki i Wina. Palikot w areszcie. Czy to początek końca?
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Przemysł spożywczy
Czeczen właścicielem aktywów Danone w Rosji. Jest odznaczony „Orderem Kadyrowa”
Przemysł spożywczy
Masło rekordowo drogie. Indeks światowych cen żywności najwyżej od kwietnia 2023 r.
Przemysł spożywczy
Święta, święta i… do kosza. Wyrzucamy 1,6 kg świątecznego jedzenia na osobę
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Przemysł spożywczy
Coca-Cola wycofuje się z własnych obietnic. Nie będzie mocnego odwrotu od plastiku