Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 25.05.2018 11:28 Publikacja: 25.05.2018 11:20
Foto: 123rf.com
Produkcja łososia w Norwegii nie rośnie tak szybko jak oczekiwano. W 2016 roku zasoby łososia mocno spadły z powodu niebezpiecznych pasożytów w hodowlach w Norwegii i zabójczych czerwonych alg w hodowlach w Chile. Na dodatek w tym roku łososie z Norwegii są mniejsze niż zazwyczaj, przez wyjątkowo niska temperaturę wody w regionach hodowli morskich. A farmerzy w Chile zapewne zdecydują się na połowy wcześniej niż zazwyczaj z obawy przed algami - ich łososie też będą w tym roku mniejsze. Nie ma więc co liczyć na wyraźny spadek cen.
Wartość kawy sprzedanej w sklepach sięga już 7,7 mld zł rocznie, co oznacza wzrost o 700 mln zł w zaledwie dwa l...
To nie „wroga propaganda”, tylko oficjalne dane Moskwy: w Rosji rozpędza się kryzys żywnościowy. Załamała się pr...
Wśród najmłodszych dorosłych, czyli osób w wieku 18-25 lat, jedynie mniej niż co piąty wcale nie pije alkoholu....
Unilever zagwarantował załodze działu lodów (34 marki, m.in. Algida, Magnum, Wall's) w Europie i Wielkiej Brytan...
Lubiana przez klientów Starbucksa tradycja podawania przy ladzie własnego imienia, które zostaje następnie zapis...
Po tygodniu eskalacji sporu i intensywnych negocjacji Węgry wycofały się z embarga. Dekret wszedł w życie w nied...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas