Reklama
Rozwiń

Kraftowe browary stawiają na puby

Otwarcie pubu coraz częściej jest sposobem rzemieślniczych browarów na ucieczkę do przodu. W ostatnich latach piw i samych browarów przybywa lawinowo, klientów – znacznie wolniej.

Aktualizacja: 14.08.2018 06:36 Publikacja: 13.08.2018 21:00

Kraftowe browary stawiają na puby

Foto: 123RF

We Wrocławiu przez długie lata działał jeden browar miejski, mieszczący się w zabytkowej, poniemieckiej piwnicy na rynku. Był tak widocznym wyjątkiem wśród wrocławskiej oferty gastronomicznej, że wrocławianie przyprowadzali do niego gości w formie atrakcji turystycznej. Wszystko zmieniła piwna rewolucja. Dziś Spiż nie jest już samotną wyspą. Miejsc prowadzonych przez małe lokalne browary przybywa w całej Polsce.

Czytaj także: Płynie rzeka piwa bez alkoholu

Pozostało jeszcze 90% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Przemysł spożywczy
Drożyzna i chęć ratowania żywności pcha nas po zakupy z przeceny. „To już nie wstyd”
Przemysł spożywczy
Chiny oszczędzają głównych producentów koniaku w UE. Zwolnią ich z ceł
Przemysł spożywczy
GIS wycofał piwo znanego polskiego producenta. Butelki mogą wybuchnąć
Przemysł spożywczy
Rośnie apetyt na małą czarną. Ile wart jest rynek kawy w Polsce?
Przemysł spożywczy
Kryzys żywnościowy ogarnia Rosję. Załamanie produkcji, bankructwa przetwórni