Aktualizacja: 04.10.2015 08:41 Publikacja: 04.10.2015 08:41
Foto: 123rf.com
Nowa dwupoziomowa hala o powierzchni prawie trzech tysięcy metrów kwadratowych wyposażona jest w nowoczesną linię technologiczną do schładzania kurcząt. Inwestycja ma zwiększyć ubój z obecnych ok. 100 tys. sztuk na dobę do ok. 180 tys. do końca przyszłego roku.
„To bardzo ważna inwestycja dla dalszego rozwoju Drobimexu, ponieważ dzięki nowoczesnym technologiom produkcji, będziemy mogli dostosować się do potrzeb rynku oraz do zmieniających się upodobań konsumentów" - mówi PAP prezes Drobimexu Klaus Roppel. "Drobimex zwiększy także wydajność produkcji, co pozwoli spółce wzmocnić pozycję na rynku" - dodaje.
Budapeszt zatrzymał dziś import wołowiny z Polski – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. To retorsje za wtrzymanie...
Jan Koral, jeden z trzech braci, założycieli rodzinnego przedsiębiorstwa, zmarł w wieku 81 lat. Firma Koral to j...
Łączą się dwie rodzinne firmy produkujące słodycze – polski Colian i niemiecki Gubor Schokoladen. Szczegółów fin...
Należący do koncernu LVMH gigant alkoholowy Moët Hennessy zamierza zwolnić około 1200 pracowników w związku ze s...
Propozycja nowelizacji zasad handlu alkoholem rozczarowała wszystkich graczy na tym rynku. Ministerstwo Zdrowia...
W debacie o rynku pracy nie można zapominać o człowieku. Ideałem dla większości pozostaje umowa o pracę, ale technologie i potrzeba elastyczności oferują nowe rozwiązania.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas