Tylko 99 zł za rok czytania.
Co zyskasz kupując subskrypcję? - możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Aktualizacja: 10.04.2016 22:00 Publikacja: 10.04.2016 22:00
Blisko dwieście osób uczestniczyło w poznańskiej konferencji „Polski sektor drobiarski w obliczu globalnych wyzwań". Uczestniczyło w niej grono najlepszych fachowców w branży: ekspertów, naukowców, hodowców i przetwórców mięsa drobiowego. Organizatorem była Krajowa Rada Drobiarstwa – Izba Gospodarcza, a „Rzeczpospolita" objęła patronatem to wydarzenie.
Prezes KRD-IG Rajmund Paczkowski zwracał uwagę, że w latach 60., gdy polski chów kur zmieniał się z przydomowego na przemysłowy, spożycie mięsa drobiowego wynosiło rocznie około 2 kilogramów na mieszkańca. Teraz przekracza 29 kilogramów, a i tak – według przedstawicieli izby – może być wyższy.
Budapeszt zatrzymał dziś import wołowiny z Polski – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. To retorsje za wtrzymanie...
Jan Koral, jeden z trzech braci, założycieli rodzinnego przedsiębiorstwa, zmarł w wieku 81 lat. Firma Koral to j...
Łączą się dwie rodzinne firmy produkujące słodycze – polski Colian i niemiecki Gubor Schokoladen. Szczegółów fin...
Należący do koncernu LVMH gigant alkoholowy Moët Hennessy zamierza zwolnić około 1200 pracowników w związku ze s...
Propozycja nowelizacji zasad handlu alkoholem rozczarowała wszystkich graczy na tym rynku. Ministerstwo Zdrowia...
W debacie o rynku pracy nie można zapominać o człowieku. Ideałem dla większości pozostaje umowa o pracę, ale technologie i potrzeba elastyczności oferują nowe rozwiązania.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas