Reklama
Rozwiń
Reklama

Restaurator utopiony w cydrze

Od czego zależy los restauracji w normalnym państwie prawa? Od znalezienia dobrej lokalizacji, zapewnienia smacznej kuchni i dobrej atmosfery, zatrudnienia fachowców z pasją, sprawnej promocji.

Publikacja: 09.03.2015 21:00

Andrzej Malinowski, prezydent Pracodawców RP

Andrzej Malinowski, prezydent Pracodawców RP

Foto: Fotorzepa/Robert Gardziński

A od czego zależy los restauracji w kraju Trzeciego Świata? Od tego, czy nie zniszczy jej mafia, nie podpadnie jakimś układom władzy albo jakiś urzędnik nie postanowi jej zniszczyć. Niestety, znany warszawski restaurator Artur Jarczyński szybkim krokiem przewędrował ostatnio z  kraju prawa do świata urzędniczego widzimisię.

Jarczyńskiemu udało się przed laty zbudować kilka popularnych restauracji. Niektóre, jak Szwejk, stały się wręcz symbolami miasta – rosnącego bogactwa i klasy średniej. Wydawałoby się więc, że wszystko gra. Ale przestało.

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Opinie Ekonomiczne
Adam Roguski: Mieszkaniowy sojusz państwa ze spółdzielniami
Opinie Ekonomiczne
Eksperci: Czas na przegląd zależności Europy od technologii obronnej made in USA
Opinie Ekonomiczne
Cezary Szymanek: Omnibus i ambasador. Kto naprawdę boi się wolnego rynku
Opinie Ekonomiczne
Katarzyna Kucharczyk: Niewidzialne kobiety. O równość szans będziemy walczyć jeszcze 100 lat
Materiał Promocyjny
Jak budować strategię cyberodporności
Opinie Ekonomiczne
Prezes FOR: Panie Prezydencie, niech Pan dotrzyma słowa!
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama