Reklama

Restaurator utopiony w cydrze

Od czego zależy los restauracji w normalnym państwie prawa? Od znalezienia dobrej lokalizacji, zapewnienia smacznej kuchni i dobrej atmosfery, zatrudnienia fachowców z pasją, sprawnej promocji.

Publikacja: 09.03.2015 21:00

Andrzej Malinowski, prezydent Pracodawców RP

Andrzej Malinowski, prezydent Pracodawców RP

Foto: Fotorzepa/Robert Gardziński

A od czego zależy los restauracji w kraju Trzeciego Świata? Od tego, czy nie zniszczy jej mafia, nie podpadnie jakimś układom władzy albo jakiś urzędnik nie postanowi jej zniszczyć. Niestety, znany warszawski restaurator Artur Jarczyński szybkim krokiem przewędrował ostatnio z  kraju prawa do świata urzędniczego widzimisię.

Jarczyńskiemu udało się przed laty zbudować kilka popularnych restauracji. Niektóre, jak Szwejk, stały się wręcz symbolami miasta – rosnącego bogactwa i klasy średniej. Wydawałoby się więc, że wszystko gra. Ale przestało.

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Opinie Ekonomiczne
Piotr Arak: Jaki będzie kolejny kryzys gospodarczy?
Materiał Promocyjny
W poszukiwaniu nowego pokolenia prezesów: dlaczego warto dbać o MŚP
Opinie Ekonomiczne
Prof. Menkes: Wojna o chipy
Opinie Ekonomiczne
Aleksander Chłopecki: Jak ograniczyć szantaż korporacyjny
Opinie Ekonomiczne
Maciej Miłosz: Jak efektywnie inwestować w zbrojeniówkę
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Opinie Ekonomiczne
Jarosław Dąbrowski: Banki rozwoju w erze innowacji
Materiał Promocyjny
Prawnik 4.0 – AI, LegalTech, dane w codziennej praktyce
Reklama
Reklama