Grano Marina Hotel z wiechą

11-kondygnacyjny obiekt jest częścią kompleksu Sol Marina, który nieopodal gdańskiej Wyspy Sobieszewskiej buduje Dekpol Deweloper.

Publikacja: 27.09.2022 15:24

Grano Marina Hotel z wiechą

Foto: Mat.prasowe

Hotel ma być oddany do użytku w czwartym kwartale 2023 roku. W 10-piętrowej dominancie Grano Marina zaoferuje 128 pokoi hotelowych. W niższej części apartamentowej znajdzie się 15 lokali wypoczynkowych. Wszystkie będą wykończone i wyposażone.

W budynku zaplanowano także strefę relaksu z basenem, spa, salą fitness. Będzie też restauracja i centrum konferencyjno-biznesowe.

Inwestycja Sol Marina powstaje w trzech etapach. Pierwszy (92 apartamenty) został ukończony. Trwa budowa drugiego etapu (127 apartamentów). Jednocześnie powstaje hotel. Cała inwestycja zaoferuje prawie 500 apartamentów i pokoi hotelowych.

- Niewątpliwym atutem kompleksu jest jego lokalizacja. Sol Marina powstaje w nadmorskiej części Gdańska, tuż nad brzegiem ujścia Martwej Wisły do Bałtyku, zaledwie 500 metrów od Wyspy Sobieszewskiej – mówią przedstawiciele dewelopera.

Projekt architektoniczny kompleksu został opracowany przy współpracy z biurami LSA oraz K&M Design i BO Projekty. Wnętrza zaprojektowała pracownia Ideograf Pauliny Czurak.

Funkcję generalnego wykonawcy pełni Dekpol Budownictwo.

Hotel ma być oddany do użytku w czwartym kwartale 2023 roku. W 10-piętrowej dominancie Grano Marina zaoferuje 128 pokoi hotelowych. W niższej części apartamentowej znajdzie się 15 lokali wypoczynkowych. Wszystkie będą wykończone i wyposażone.

W budynku zaplanowano także strefę relaksu z basenem, spa, salą fitness. Będzie też restauracja i centrum konferencyjno-biznesowe.

2 / 3
artykułów
Czytaj dalej. Subskrybuj
Nieruchomości
Lago Park Apartments. Lokale inwestycyjne na Mazurach
Materiał Promocyjny
Jak wykorzystać potencjał elektromobilności
Nieruchomości
Wakacyjny rynek jeszcze urośnie
Nieruchomości
Apartament na lato: w Kołobrzegu, Krynicy-Zdroju albo na Florydzie
Archiwum
Mieszkanie na lato to żyła złota
Nieruchomości
Mikrohotele otwierają się na gości