Najlepsi debiutanci

Tym, co najbardziej lubię w mojej pracy, są odkrycia. Te duże i te całkiem niewielkie.

Publikacja: 10.12.2015 20:02

Foto: Gault&Millau

Dziś, po wielu tygodniach utrzymywania koniecznej tajemnicy, mogę zacząć dzielić się nowymi rekomendacjami. Zrobię to z radością, zwłaszcza że wiele z nich to prawdziwe przeboje rynku restauracyjnego.

A nowe restauracje objawiają się niczym królik z kapelusza. Od morza po góry coraz śmielej pojawiają się nowe koncepty. Wśród magmy jadłodajni, sieciówek na głównych ulicach miast, serwujących sklonowaną plazmę z sosów z proszku, mrożonych warzyw i półproduktów, co jakiś czas zakwita nadzieja.

Pozostało jeszcze 96% artykułu

Odbierz 20 zł zniżki - wybierz Płatności Powtarzalne

Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne. Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu
Nauka
Naukowcy zbadali setki narzędzi Azteków. Ujawniły zaskakujący trop
Materiał Partnera
W jaki sposób nabyć odporność na dezinformację? Międzynarodowy projekt SAUFEX
Nauka
Dlaczego koty są rude? Naukowcy w końcu rozwiązali zagadkę DNA
Materiał Partnera
Czy jest pan/pani za…? Oto, jak sposób zadawania pytań wpływa na odpowiedzi
Materiał Partnera
Wzór na sprawiedliwość. Jak matematyka może usprawnić budżet obywatelski?