Niektóre panie domu już na początku grudnia wypiekają pierniki i ciasteczka, kleją pierogi, które – przechowane w zamrażarce – podane zostaną na wigilijną kolację. A im bardziej owa data się zbliża, tym więcej wydaje się być do zrobienia.
Choć niektóre z nas nie wyobrażają sobie, że na tę najważniejszą w roku kolację ktoś inny mógłby przygotować menu, to może warto zrezygnować z ambicji bycia gospodynią doskonałą i zamówić część świątecznych potraw w sprawdzonej restauracji? Zwłaszcza że oferta punktów gastronomicznych jest coraz bogatsza, a my zaoszczędzony czas przeznaczyć możemy na... No właśnie! Na co tylko chcemy! A oto propozycje.
ul. Wybrzeże Gdyńskie 4 – Centrum Olimpijskie, tel. 022 560 37 33
Zamówienia można składać do 18.12 odbiór 23.12 w godz. 12 - 16 i 24.12 w godz. 12 - 14. Ryba po grecku 12 zł/porcja, śledzie po kaszubsku 10 zł/porcja, sałatka jarzynowa 6 zł/porcja, karp w galarecie 12 zł/porcja, barszcz czerwony z uszkami 9 zł/porcja, zupa grzybowa z łazankami 9 zł/porcja, pierogi z kapustą i grzybami 8 zł/porcja, bigos staropolski 9 zł/porcja, schab ze śliwkami suszonymi w sosie żurawinowym 14 zł/porcja, pierś indyka z kandyzowanymi wiśniami w sosie cynamonowo-winnym 12 zł/porcja, piernik z bakaliami i kajmakiem 7 zł/porcja, makowiec bakaliowy 7 zł/porcja, sernik z rodzynkami 7 zł/porcja.
ul. Mickiewicza 23, tel. 022 839 01 45