Reklama

Święto kawy i herbaty

Herbata jest nową kawą – twierdzą znawcy trendów. Oczywiście nie mówimy tu o herbacie ekspresowej w torebce, ale o dobrej jakości starannie zaparzonym suszu.

Publikacja: 16.10.2015 11:45

Dobra herbata jest wprawdzie droga, ale możemy ją parzyć wielokrotnie

Dobra herbata jest wprawdzie droga, ale możemy ją parzyć wielokrotnie

Foto: Wikipedia

Herbatę, według dalekowschodnich standardów, powinno się parzyć zupełnie inaczej niż my to robimy. Wodą gorącą, ale nie wrzątkiem. I znacznie krócej niż obowiązujące w Polsce pięć minut. Jeżeli dobrą zieloną herbatę zaparzymy odpowiednio, okaże się, że wcale nie jest gorzka, ma za to przebogaty smak i aromat. Jaki? Może orzechowy, może wodorostowy – to już zależy od konkretnych liści.

Dobra herbata jest wprawdzie droga, ale możemy ją parzyć wielokrotnie, kilka, albo nawet kilkanaście razy. Za każdym parzeniem jej smak będzie nieco inny.

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Patronat Rzeczpospolitej
Jubileuszowa gala wręczenia nagród Koryfeusz Muzyki Polskiej 2025
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Kultura
Wizerunek to potęga: pantofelki kochanki Edwarda VIII na Zamku Królewskim
Kultura
Czytanie ma tylko dobre strony
Kultura
Popkulturowa kariera „Stańczyka", czyli od muralu w Paryżu do okładki płyty Lady Gaga
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Kultura
Polski projekt z nagrodą DesignEuropa Awards 2025
Materiał Promocyjny
Nowy Ursus to wyjątkowy projekt mieszkaniowy w historii Ronsona
Reklama
Reklama