Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 16.10.2015 11:45 Publikacja: 16.10.2015 11:45
Dobra herbata jest wprawdzie droga, ale możemy ją parzyć wielokrotnie
Foto: Wikipedia
Herbatę, według dalekowschodnich standardów, powinno się parzyć zupełnie inaczej niż my to robimy. Wodą gorącą, ale nie wrzątkiem. I znacznie krócej niż obowiązujące w Polsce pięć minut. Jeżeli dobrą zieloną herbatę zaparzymy odpowiednio, okaże się, że wcale nie jest gorzka, ma za to przebogaty smak i aromat. Jaki? Może orzechowy, może wodorostowy – to już zależy od konkretnych liści.
Dobra herbata jest wprawdzie droga, ale możemy ją parzyć wielokrotnie, kilka, albo nawet kilkanaście razy. Za każdym parzeniem jej smak będzie nieco inny.
Panoramiczna wystawa stu lat sztuki rumuńskiej w MCK w Krakowie jest pierwszym w Polsce tak obszernym pokazem ki...
Ewa Dałkowska, jedna z najwybitniejszych aktorek swojego pokolenia, odeszła po ciężkiej chorobie w wieku 78 lat.
Wojciech Chmielarz, gwiazda polskich powieści kryminalnych, w podkaście „Rzecz o Książkach” opowiada o swoim naj...
Lokalizacja, lokalizacja, lokalizacja – to trzy główne czynniki, które należy brać pod uwagę decydując się na inwestycję w mieszkanie – czy to z myślą o przechowaniu lub wzroście wartości, czy zwrocie z najmu.
Tomasz Pindel w roli przewodnika po świecie iberoamerykańskiej literatury, duchowości i historii. Tłumacz, liter...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas