Reklama

Święto kawy i herbaty

Herbata jest nową kawą – twierdzą znawcy trendów. Oczywiście nie mówimy tu o herbacie ekspresowej w torebce, ale o dobrej jakości starannie zaparzonym suszu.

Publikacja: 16.10.2015 11:45

Dobra herbata jest wprawdzie droga, ale możemy ją parzyć wielokrotnie

Dobra herbata jest wprawdzie droga, ale możemy ją parzyć wielokrotnie

Foto: Wikipedia

Herbatę, według dalekowschodnich standardów, powinno się parzyć zupełnie inaczej niż my to robimy. Wodą gorącą, ale nie wrzątkiem. I znacznie krócej niż obowiązujące w Polsce pięć minut. Jeżeli dobrą zieloną herbatę zaparzymy odpowiednio, okaże się, że wcale nie jest gorzka, ma za to przebogaty smak i aromat. Jaki? Może orzechowy, może wodorostowy – to już zależy od konkretnych liści.

Dobra herbata jest wprawdzie droga, ale możemy ją parzyć wielokrotnie, kilka, albo nawet kilkanaście razy. Za każdym parzeniem jej smak będzie nieco inny.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Kultura
Córka lidera Queen: filmowy szlagier „Bohemian Rhapsody" pełen fałszów o Mercurym
Kultura
Ekskluzywna sztuka w Hotelu Warszawa i szalone aranżacje
Kultura
„Cesarzowa Piotra”: Kristina Sabaliauskaitė o przemocy i ciele kobiety w Rosji
plakat
Andrzej Pągowski: Trzeba być wielkim miłośnikiem filmu, żeby strzelić sobie tatuaż z plakatem do „Misia”
Patronat Rzeczpospolitej
Warszawa Singera – święto kultury żydowskiej już za chwilę
Reklama
Reklama