Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 05.10.2017 22:17 Publikacja: 05.10.2017 19:53
Tylko kilka procent populacji negatywnie reaguje na gluten.
Foto: AdobeStock
Trudności z koncentracją, dolegliwości jelitowe, senność, obniżony nastrój, nadwaga i inne objawy, których opis łatwo znaleźć w internecie, mogą być przejawem wielu schorzeń. Dotyczy to zarówno chorób psychosomatycznych, jak i problemów czysto fizjologicznych. W ostatnich latach jedną z pierwszych sugestii przy wystąpieniu takich problemów jest odstawienie glutenu. To białko znajdujące się głównie w pszenicy zyskało ostatnio bardzo złą sławę. Powstaje pytanie, czy słusznie.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
9 lipca 2025 roku o godz. 12.00 na Zamku Królewskim w Warszawie odbędzie się uroczysta gala 50. Nagrody im. Oska...
W jednej z najstarszych bibliotek rodowych, obecnie oddziale Muzeum Narodowego w Krakowie, rozpoczął się remont....
Przeglądy filmów, transmisje spektakli teatralnych i operowych, pokazy plenerowe – na wakacje stołeczne kina prz...
4 czerwca w siedzibie Instytutu Wzornictwa Przemysłowego w Warszawie odbyła się Gala Finałowa 18. edycji konkurs...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas