Kameralny bal sylwestrowy z muzyką lat 30. i 40. (Louis Armstrong i Frank Sinatra). Menu ułożono w klimacie kryształowo-śnieżnym. Będzie m.in. sałata z gruszką marynowaną, rukolą i serem błękitnym, pasztet z gęsich wątróbek i sandacz w dymie z jałowcem, a na deser meringi na parfait chałowym i rurki z bitą śmietaną. Do 2 w nocy w cenie wina i mocne alkohole oraz napoje bezalkoholowe, kawa i herbata. Początek godz. 19. Cena: 640 zł od osoby.
- AleGloria, pl. Trzech Krzyży 3, tel. 022 584 70 80; można płacić kartą
Bałkańska biesiada w restauracji Banja Luka rozpocznie się od wiejskiego bufetu na zimno. Na stołach znajdą się m.in. tatar z polędwicy, deska mięs pieczonych domowym sposobem (karkówka, boczek, szynka) oraz aromatyczne plastry suszonej szynki prśut, posypane słonym serem, oliwkami i marynowaną cebulką. O godz. 21 na rozgrzewkę goście dostaną zupę z wieprzowiny lub rosół z kurczaka. Dania gorące – m.in. kulki mięsne nadziewane wędzonym serem, słoninką i ostrą papryką, kotlecik jagnięcy z kostką oraz filet z sandacza rolowany w wędzonym boczku, faszerowany wyśmienitym szpinakiem – zostaną podane o 22.30. Po północy atrakcje specjalne – pokaz fakira i płonący udziec z warchlaka. W cenie napoje gorące, wódka lub wino. Szampan – butelka na 4 osoby. Cena: 650 zł od pary.