Ginger (ul. Zgoda 12, tel. 022 827 30 03) czynny całą dobę (z krótką przerwą na sprzątanie) w Nowy Rok zaprasza już od godz. 8 rano na małe co nieco w stylu fusion. Może to być np. penne ze szpinakiem i łososiem (26 zł) czy kurczak Tandoori z ryżem (25 zł).
Hotel Jan III Sobieski (pl. Zawiszy 1, tel. 022 579 10 00) na orzeźwienie proponuje zupę tajską z mlekiem kokosowym lub żur z chrzanem. Jeśli nabierzemy apetytu, warto się też skusić na świąteczne przysmaki szefa kuchni, m.in. pasztet z kaczki z rodzynkami, podany z karmelizowanymi pomarańczami aromatyzowanymi imbirem (40 zł).
W Izumi Sushi (ul. Mokotowska 17, tel. 022 825 79 50) powitamy Nowy Rok po japońsku. Restauracja będzie czynna w godzinach popołudniowych, a w karcie – oprócz tradycyjnych zestawów sushi (Ichiban set dla 1 osoby – 55 zł) – czekają na nas np. sandacz w sosie cytrynowym (47 zł) czy tempura wegetariańska (41 zł). Boathouse (ul. Wał Miedzeszyński 389a, tel. 022 616 32 23) zaprasza 1 stycznia w godz. 14 – 20. W marynistycznych wnętrzach restauracji czekać będzie noworoczny brunch z mocnymi akcentami kuchni śródziemnomorskiej. Cena zestawu 129 zł dla jednej osoby.
Dyspensa (ul. Mokotowska 39, tel. 022 629 99 89) w Nowy Rok otworzy swe podwoje w godz. 15 – 22. Można się tu skusić na kołduny w maśle szałwiowym (29 zł) albo befsztyk z sosem z zielonego pieprzu (62 zł).
Panorama Bar (hotel Marriott, Al. Jerozolimskie 65/79, 40 piętro, tel. 022 630 74 34) to niezłe miejsce na zakończenie pierwszego dnia nowego roku. Bar będzie czynny od godz. 20 do 2. Można tu wpaść na drinka, a do tego zamówić zestaw przekąsek z dalekiej północy, czyli śledzia, łososia wędzonego, sałatkę z buraków i żurawiny oraz szwedzki kruchy chleb (29 zł). I podziwiając panoramę Warszawy, podumać, co dobrego przyniesie nam ten nowy 2008 rok.