Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 04.02.2015 08:53 Publikacja: 04.02.2015 08:17
Waldemar Grzegorczyk
Foto: Fotorzepa, Waldemar Kompała
"Lampka wina dla przypieczętowania kontraktu? To standard w biznesie. Fiskus w końcu to zrozumiał. Zgadza się już na rozliczanie w kosztach podatkowych faktur z restauracji, nawet gdy są na niej napoje wyskokowe" - pisze Przemysław Wojtasik w artykule "Toast trafi w koszty". I cytuje doradcę podatkowego Przemysława Bogusza: "To przełom, przez wiele lat bowiem skarbówka z góry kwestionowała wydatki na trunki". Ten sam ekspert przestrzega jednak przed nadmierną konsumpcją: "Jeżeli na fakturze jest dziesięć piw i orzeszki, lepiej jej nie wrzucać w koszty".
Budowa Centralnego Portu Komunikacyjnego jest jednym z najbardziej złożonych i ambitnych projektów infrastruktur...
Wojskowy Sąd Okręgowy w Warszawie na wniosek pionu śledczego IPN unieważnił wyrok sądu z 1966 r. w sprawie Jana...
„Czy Pani/Pana zdaniem na Izrael powinny zostać nałożone sankcje w związku z oskarżeniami o zbrodnie wojenne w S...
- Niech pan Karol się tłumaczy - tak Rafał Trzaskowski odpowiedział dziennikarzom, którzy spytali go, czy podda...
Ekspertom z ABW udało się niedawno odzyskać dane z telefonu Kamili M., aktywistki oskarżonej o pomoc uchodźcom z...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas