Nowości w menu IKEA. Nakarmi nas innowacyjnym burgerem i eksperymentalnymi klopsikami

Laboratorium SPACE10 pracujące dla sieci sklepów meblowych IKEA przygotowało alternatywę dla tradycyjnego hamburgera. Wołowina zostanie zastąpiona w nim burakami i białkiem z owadów. Trwają też prace nad zaskakującą odmianą klopsików.

Publikacja: 26.03.2018 11:37

Bug Burger przygotowany przez SPACE10 dla IKEA

Bug Burger przygotowany przez SPACE10 dla IKEA

Foto: twitter / @space10_journal

Na nadchodzące nowości w menu restauracji IKEA zwrócił uwagę portal dlahandlu.pl. Przypomina on, że już w lutym IKEA zaprezentowała Veggie Dog, wegańską wersję hot-doga, która będzie dostępna latem. Teraz trwają prace na Bug Burgerem, który ma być znacznie zdrowszy od klasycznej odmiany.

To dlatego, że w jego składzie zamiast wołowiny znalazło się 100 gramów buraków ćwikłowych, 50 gramów pasternaku, 50 gramów ziemniaków i 50 gramów larw chrząszcza mącznika młynarka. Ten innowacyjny burger będzie podawany w białej bułce z dodatkami takimi jak rzodkiewka, burak ćwikłowy, keczup jagodowy, szczypiorek i sałata.

Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Biznes
Guntram B. Wolff: Ryzykujemy przepłacanie za obronność
Biznes
Atak Iranu, Ormuz i bezpieczeństwo energetyczne, brytyjska strategia przemysłowa
Biznes
Będzie likwidacja raportów? Mamy głos ministerstwa
Biznes
XIX Forum Funduszy dzień 1: Jak zachęcić Polaków do aktywnego zarządzania finansami
Materiał Promocyjny
Firmy, które zmieniły polską branżę budowlaną. 35 lat VELUX Polska
Biznes
Latające cysterny wciąż nie doleciały