Reklama

Nowości w menu IKEA. Nakarmi nas innowacyjnym burgerem i eksperymentalnymi klopsikami

Laboratorium SPACE10 pracujące dla sieci sklepów meblowych IKEA przygotowało alternatywę dla tradycyjnego hamburgera. Wołowina zostanie zastąpiona w nim burakami i białkiem z owadów. Trwają też prace nad zaskakującą odmianą klopsików.

Publikacja: 26.03.2018 11:37

Bug Burger przygotowany przez SPACE10 dla IKEA

Bug Burger przygotowany przez SPACE10 dla IKEA

Foto: twitter / @space10_journal

Na nadchodzące nowości w menu restauracji IKEA zwrócił uwagę portal dlahandlu.pl. Przypomina on, że już w lutym IKEA zaprezentowała Veggie Dog, wegańską wersję hot-doga, która będzie dostępna latem. Teraz trwają prace na Bug Burgerem, który ma być znacznie zdrowszy od klasycznej odmiany.

To dlatego, że w jego składzie zamiast wołowiny znalazło się 100 gramów buraków ćwikłowych, 50 gramów pasternaku, 50 gramów ziemniaków i 50 gramów larw chrząszcza mącznika młynarka. Ten innowacyjny burger będzie podawany w białej bułce z dodatkami takimi jak rzodkiewka, burak ćwikłowy, keczup jagodowy, szczypiorek i sałata.

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Biznes
Istotne zmiany w zarządach Azotów i ZA Puławy
Biznes
AI zmienia e-handel, Polska ostrzega Rosję, Kreml podnosi podatki
Biznes
Więcej firm tworzy poduszkę finansową. Pomaga dobra koniunktura
Biznes
Sankcje na Rosję, cyberatak na lotniska i obniżka perspektywy dla Polski
Biznes
Kina walczą o widzów. W ten weekend mocno tną ceny
Reklama
Reklama