Nowości w menu IKEA. Nakarmi nas innowacyjnym burgerem i eksperymentalnymi klopsikami

Laboratorium SPACE10 pracujące dla sieci sklepów meblowych IKEA przygotowało alternatywę dla tradycyjnego hamburgera. Wołowina zostanie zastąpiona w nim burakami i białkiem z owadów. Trwają też prace nad zaskakującą odmianą klopsików.

Publikacja: 26.03.2018 11:37

Bug Burger przygotowany przez SPACE10 dla IKEA

Bug Burger przygotowany przez SPACE10 dla IKEA

Foto: twitter / @space10_journal

Na nadchodzące nowości w menu restauracji IKEA zwrócił uwagę portal dlahandlu.pl. Przypomina on, że już w lutym IKEA zaprezentowała Veggie Dog, wegańską wersję hot-doga, która będzie dostępna latem. Teraz trwają prace na Bug Burgerem, który ma być znacznie zdrowszy od klasycznej odmiany.

To dlatego, że w jego składzie zamiast wołowiny znalazło się 100 gramów buraków ćwikłowych, 50 gramów pasternaku, 50 gramów ziemniaków i 50 gramów larw chrząszcza mącznika młynarka. Ten innowacyjny burger będzie podawany w białej bułce z dodatkami takimi jak rzodkiewka, burak ćwikłowy, keczup jagodowy, szczypiorek i sałata.

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Biznes
Aktywa oligarchów trafią do firm i osób w Unii poszkodowanych przez rosyjski reżim
Biznes
Rekordowe wydatki Kremla na propagandę za granicą. Czy Polska jest od niej wolna?
Biznes
Polskie firmy nadrabiają dystans w cyfryzacji
Biznes
Rafako i Huta Częstochowa. Będą razem produkować dla wojska?
Materiał Promocyjny
Tech trendy to zmiana rynku pracy
Materiał Promocyjny
Dlaczego Polacy boją się założenia firmy?
Materiał Partnera
Polska ma ogromny potencjał jeśli chodzi o samochody elektryczne