Reklama

Ikea będzie miała bezmięsne klopsiki. Mają smakować jak te z mięsa

Szwedzki koncern zapowiedział, że w sierpniu 2020 roku w ofercie pojawi się nowa odmiana popularnych klopsów. Mają smakować i wyglądać jak mięso, ale być całkowicie roślinne.

Publikacja: 03.03.2020 15:03

Ikea będzie miała bezmięsne klopsiki. Mają smakować jak te z mięsa

Foto: materiały prasowe

Klopsiki to jedno z najpopularniejszych dań serwowanych w restauracjach zlokalizowanych w sklepach Ikei. Co roku sprzedaje się miliard klopsów, zarówno na miejscu, jak i w formie mrożonej do przyrządzenia w domu. Popularne są zarówno tradycyjne, mięsne, klopsiki, jak i wegetariańska odmiana, która pojawiła się w ofercie w 2015 roku. Koncern idzie za ciosem i zamierza rozszerzyć ofertę o kolejne bezmięsne klopsy, tym razem mające mieć teksturę i smak tych mięsnych. Obecne klopsy w wersji wegetariańskiej różnią się smakiem od tych mięsnych.

RP.PL i The New York Times

Kup roczną subskrypcję w promocji - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL — rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Biznes
Jak producent okien dachowych wpisał się w polską gospodarkę
Biznes
Zaproszenie AfD było błędem. Związek Przedsiębiorców Rodzinnych koryguje stanowisko
Biznes
Polacy doceniają UE, Czechy w projekcie Gigafabryki AI i wyższy CIT dla banków
Materiał Promocyjny
Startupy poszukiwane — dołącz do Platform startowych w Polsce Wschodniej i zyskaj nowe możliwości!
Biznes
Dziennikarka „Rzeczpospolitej” i „Parkietu” wyróżniona nagrodą „ESG Angels”
Materiał Promocyjny
Nowa era budownictwa: roboty w służbie ludzi i środowiska
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama