Reklama

Ikea będzie miała bezmięsne klopsiki. Mają smakować jak te z mięsa

Szwedzki koncern zapowiedział, że w sierpniu 2020 roku w ofercie pojawi się nowa odmiana popularnych klopsów. Mają smakować i wyglądać jak mięso, ale być całkowicie roślinne.

Publikacja: 03.03.2020 15:03

Ikea będzie miała bezmięsne klopsiki. Mają smakować jak te z mięsa

Foto: materiały prasowe

Klopsiki to jedno z najpopularniejszych dań serwowanych w restauracjach zlokalizowanych w sklepach Ikei. Co roku sprzedaje się miliard klopsów, zarówno na miejscu, jak i w formie mrożonej do przyrządzenia w domu. Popularne są zarówno tradycyjne, mięsne, klopsiki, jak i wegetariańska odmiana, która pojawiła się w ofercie w 2015 roku. Koncern idzie za ciosem i zamierza rozszerzyć ofertę o kolejne bezmięsne klopsy, tym razem mające mieć teksturę i smak tych mięsnych. Obecne klopsy w wersji wegetariańskiej różnią się smakiem od tych mięsnych.

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Biznes
Cyberatak na polskie biuro podróży. Wyciekły dane klientów
Materiał Promocyjny
UltraGrip Performance 3 wyznacza nowy standard w swojej klasie
Biznes
Spotkanie Trump–Xi, ustawa schronowa a ceny mieszkań, auta w Polsce tanieją
Biznes
Centra usług widzą szansę w rozwoju AI. Czas transformacji
Biznes
Równe płace, równe szanse – Grupa Żabka ponownie z certyfikatem EQUAL-SALARY
Materiał Promocyjny
Raport o polskim rynku dostaw poza domem
Biznes
Horyzont Europa to Liga Mistrzów europejskiej nauki
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Reklama
Reklama