- W przyszłym roku planujemy wyprodukować 450 tys. hektolitrów piwa. To dwukrotnie więcej, niż produkowaliśmy do tej pory – mówi Mariusz Supady, prezes browaru.

W 2011 roku Sulimar uruchomił nowoczesną linię rozlewniczą napojów o wydajności ok. 60 tys.   puszek o pojemności 250 ml na godzinę (są takie trzy w Europie). Dzięki niej browar w higieniczny sposób może rozlewać zarówno produkty gazowane, jak i niegazowane, w tym m.in. soki, napoje typu RTD, napoje energetyzujące, także piwo. Obecnie firma kończy rozbudowę warzelni.

W 2011 r. spółka zwiększy sprzedaż o 30 proc. Sulimar korzysta na rosnącej popularności piw regionalnych w Polsce. Stowarzyszenie Regionalnych Browarów Polskich szacuje, że średnio sprzedaż lokalnych producentów piw urośnie w tym roku o 8-10 proc. W sumie, zadaniem Browarów Polskich (zrzesza czterech największych producentów w naszym kraju), popyt na piwo  w Polsce może urosnąć w 2011 r. o ok. 2 proc.