Reklama

Chcemy, aby w naszym ośrodku działa się nauka

To nie tylko miejsce, gdzie dajemy fajną, kreatywną pracę i tworzymy receptury dla przekąsek, które potem są jedzone na całym świecie, jak czekolada Milka czy ciastka Oreo. Dla mnie to ma być również miejsce spotkania nauki z biznesem. Przestrzeń otwarta dla naukowców, którzy chcą prowadzić badania – mówi Adam Gajewski, dyrektor RDQ Mondelez International.

Publikacja: 07.01.2019 08:41

Chcemy, aby w naszym ośrodku działa się nauka

Centrum Badań, Rozwoju i Jakości Mondelez International , które powstało w Kobierzycach pod Wrocławiem, jest jednym z 11 globalnych centrów badawczo-rozwojowych firmy. Na czym polega jego wyjątkowość?

Jest to jedno z naszych największych i najnowoczesniejszych centrów i jedyne, gdzie pod jednym dachem pracujemy nad produktami z naszych wszystkich czterech głównych kategorii: czekolady, ciastek, gum i cukierków. Uroczystość na początku grudnia była poświęcona otwarciu przestrzeni technicznej dedykowanej pracom badawczo-rozwojowym właśnie dla gumy do żucia i cukierków.

Pozostało jeszcze 94% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Biznes
Zakupy systemów antydronowych, kłopoty niemieckiego eksportu i decyzja EBC
Biznes
Prezes Totalizatora Sportowego: Jest silne lobby, które chce znieść monopol państwa
Biznes
Elon Musk nie jest już najbogatszym człowiekiem świata. Jest nowy król bogactwa
Biznes
Rosyjskie drony nad Polską, strategia rozwoju do 2035 i IPO Smyka
Biznes
Tak handel może skorzystać na cyfrowej rewolucji
Reklama
Reklama