Chcemy, aby w naszym ośrodku działa się nauka

To nie tylko miejsce, gdzie dajemy fajną, kreatywną pracę i tworzymy receptury dla przekąsek, które potem są jedzone na całym świecie, jak czekolada Milka czy ciastka Oreo. Dla mnie to ma być również miejsce spotkania nauki z biznesem. Przestrzeń otwarta dla naukowców, którzy chcą prowadzić badania – mówi Adam Gajewski, dyrektor RDQ Mondelez International.

Publikacja: 07.01.2019 08:41

Chcemy, aby w naszym ośrodku działa się nauka

Centrum Badań, Rozwoju i Jakości Mondelez International , które powstało w Kobierzycach pod Wrocławiem, jest jednym z 11 globalnych centrów badawczo-rozwojowych firmy. Na czym polega jego wyjątkowość?

Jest to jedno z naszych największych i najnowoczesniejszych centrów i jedyne, gdzie pod jednym dachem pracujemy nad produktami z naszych wszystkich czterech głównych kategorii: czekolady, ciastek, gum i cukierków. Uroczystość na początku grudnia była poświęcona otwarciu przestrzeni technicznej dedykowanej pracom badawczo-rozwojowym właśnie dla gumy do żucia i cukierków.

Pozostało jeszcze 94% artykułu

Tylko 9 zł z Płatnościami powtarzalnymi

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Biznes
Oligarchowie - Unia Europejska: 0-5. Nie będzie zdejmowania sankcji
Materiał Promocyjny
Mieszkania na wynajem. Inwestowanie w nieruchomości dla wytrawnych
Biznes
Gigantyczne przejęcie w telekomunikacji. Hurtownik światłowodowy na zakupach
Biznes
Trump rozmawia z Xi, nowa pomoc dla Ukrainy i rekordowe inwestycje w energię
Biznes
Czy należy zakazać reklamy alkoholu? Eksperci są zgodni
Biznes
Dyskusja o bezpieczeństwie Europy Środkowej i Wschodniej w Warszawie