Reklama

8 produktów, które powinniśmy wykluczyć z diety, a tego nie robimy

O większości z nich słyszeliśmy, że nie są zdrowe, a mimo to jemy je nawet codziennie. Efekt? Gorsze samopoczucie, obniżenie odporności i – co za tym idzie – wzrost zachorowań na nowotwory i choroby przewlekłe.

Publikacja: 10.04.2019 14:03

8 produktów, które powinniśmy wykluczyć z diety, a tego nie robimy

Foto: Adobe Stock

Kampania informacyjna dotycząca zdrowego odżywiania trwa od lat. Przekaz, że sztuczne dodatki do żywności, konserwanty, nadmiar tłuszczu, cukru i soli w diecie szkodzą, dość dawno przebił się do opinii publicznej. Problem w tym, że w praktyce z tej wiedzy mało kto korzysta. Górę biorą nawyki i  upodobania smakowe, a także pełne rezygnacji przekonanie, że „w dzisiejszych czasach wszystko jest skażone chemią”, więc zmiany w diecie i tak niewiele dadzą. Zdaniem dietetyków, to błędne podejście.

Pozostało jeszcze 93% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Zdrowie
Jak wykorzystać dane pacjentów i nie stracić zaufania
Materiał Promocyjny
Jak nowoczesne aparaty słuchowe marki Signia mogą ułatwić komunikację na wakacyjnym wyjeździe?
Zdrowie
Nowa nadzieja dla chorych na cukrzycę. Naukowcy dokonali nowatorskiego przeszczepu
Zdrowie
Różnorodność, jakość, technologia – przepis Futuremed na skuteczną telemedycynę
Zdrowie
Programy wczesnego wykrywania raka płuca to szansa dla chorych
Reklama
Reklama